Închide

2017, anul marilor schimbări la CFR Cluj! Patru titulari din echipa actuală își termină angajamentele. Ce urmează pentru formația clujeană

SportTop News by Catalin Suciu - ian. 16, 2017 0 1857

CFR-ul atacă participarea în play-off în 2017, un an care promite multe schimbări în Gruia. Președintele clubului anunță că echipa va ieși din insolvență și va redeveni o forță în România.

Cu toate acestea, câțiva oameni de bază din echipa actuală pot pleca de la CFR peste doar câteva luni, atunci când le expiră contractele.

”Eu sper că în două luni să ieşim din insolvenţă, adică înainte de 1 mai. Va veni cineva care va achita toate datoriile clubului din planul de organizare şi o să mai investească nişte bani. Vom încerca să redevenim ce am fost. Datoriile se ridică la aproximativ 3 milioane de euro. Se vor schimba multe în vară, unii jucători sunt la final de contract, altora nu dorim să le prelungim noi angajamentele și așa mai departe. Important e să fim în play-off acum”, a declarat Iuliu Mureşan pentru Dolce Sport.

Până să se concretizeze orice negociere, așa cum susține președintele CFR-ului, e bine de menționat că formația clujeană poate rămâne în iunie fără patru oameni exponențiali din lotul actual: Ionuț Larie, Tiago Lopes, Juan Carlos Ruiz și Cristian Bud.

Toți se află în ultimele luni și n-au semnat prelungirea angajamentelor. Toți sunt titulari de bază la CFR și au dus greul în prima parte a campionatului. Larie e omul principal din centrul defensivei, fiind nelipsit din apărare atâta timp cât n-a fost accidentat sau suspendat, Lopes e titular în banda dreaptă, Juan Carlos e cel mai important om de la mijloc, e cel care coordonează acțiunile ofensive, e omul cu ultima pasă, iar Bud este golgehterul echipei și al campionatului. Ultimii doi au fost foarte aproape să plece chiar în această iarnă.

De altfel, Juan Carlos și-a anunțat colegii în luna decembrie, după ultimul meci, că nu se mai întoarce la CFR! Spaniolul a fost dorit de mai multe formații din străinătate, dar până la urmă a revenit întrucât CFR-ul nu l-a lăsat să se transfere fără să primească o sumă consistentă de bani. Bud a fost dorit în Iraq, însă, la fel ca și în cazul lui Juan Carlos Ruiz, clubul a preferat să-l păstreze până la vară pentru a ajuta echipa să se claseze cât mai sus (fiecare loc în sus aduce bani mai mulți din drepturi TV), chiar dacă în iunie Bud va pleca liber de contract.

Totul pentru play-off

Participarea în play-off e principalul obiectiv al conducerii CFR-ului, iar de aici atacarea primelor poziții din clasament. Fiecare loc mai sus aduce un bonus financiar consistent din drepturile de televizare. În fond, din acest motiv CFR-ul a refuzat să-și vândă jucătorii aflați la final de contract, sperând astfel ca aportul acestora să fie decisiv într-o clasare fruntașă în Liga 1,.ceea ce înseamnă automat câteva sute de mii de euro în plus la buget. Pe acest considerent au fost aduși la echipă și Ciprian Deac, respectiv Claudiu Bumba, ultimul semnând abia până în vară cu formația lui Miriuță.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Articole similare