Închide

Ziua rucsacurilor albastre

ActualitateDin județ by Actual de Cluj - apr. 02, 2015 0 601

„Ce se întâmplă? Că maratonul nu e acum”, s-au impacientat cetățenii care au trecut astăzi prin zona complexului sportiv Cluj Arena-Sala Polivalentă. E ziua în care, cu bani europeni, tinerii din regiune au fost consiliați ce facultate să-și aleag pentru a avea șanse pe piața muncii. Consilierea s-a făcut în cadrul proiectului derulat de Agenția Județeană a Ocupării Forței de Muncă (AJOFM) Cluj, Skills for jobs.

Târgul educațional pentru elevi organizat astăzi de AJOFM Cluj a populat zona complexului sportiv din oraș cu mii de tineri din Cluj dar și din județele Bistrița-Năsău, Maramureș și Sălaj. Tinerii au putut să se informeze la standurile organizate special asupra ofertei universităților din Cluj-Napoca.

„Am luat materiale de la drept, de la Babeș-Bolyai și Bogdan Vodă. Cred că dreptul de la UBB e mai bun. Am luat și de la Univestitatea Tehnică de la calculatoare. Încă mai este vreme”, decreta un tânăr care a primit unul din rucsacele albastre pregătite de cei de la AJOFM pentru elevii care s-au înschis în proiectul Skills for jobs. „Încă nu m-am decis, cu siguranță voi veni la Cluj la facultate”, a menționat o altă tânără, din Zalău.

„La târg va fi prezent un grup țintă generos, format din peste 7700 de elevi și părinți ai acestora, elevi care studiază în unitățile de învățământ liceal din judetele Cluj, Bistrita-Năsăud, Maramureș și Sălaj, cărora organizatorii le oferă posibilitatea de a vizita standurie de prezentare ale participanților și de a interacționa direct cu acele unități de învățământ sau angajatori spre care doresc să se orienteze în viitor. La târg participă mai multe instituții de învățământ superior și preuniversitar din judetele Cluj și Maramureș -9 Universităti, 51 de facultăți, Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” și un numar de 14 agenți economici din cele 2 judete menționate cu oferta de muncă”, au explicat organizatorii de la AJOFM Cluj.

Evenimentul de la Cluj se derulează în cadrul unui proiect finanțat din fonduri europene și derulat de AJOFM Cluj în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean și Asociația Inceptus. Printre angajatorii care au participat au fost și companiile Robert Bosch, De’Longhi, Sykes sau Clubul Sportiv Universitatea.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu