Închide

Ziua Mondială a Povestitului, marcată la Cluj cu festival pentru copii la muzeu

Cultură by Actual de Cluj - mart. 16, 2018 0 147

Dacă nu știați, aflați că săptămâna viitoare e Ziua Mondială a Povestitului, și e marcată în acest weekend și la Cluj, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, cu un mic festival, „Traista cu povești”.

Festivalul este organizat de Asociația Firul Ariadnei în parteneriat cu Fundația Părinți din România și Muzeul Etnografic al Transilvaniei, care așteaptă copiii să asculte și să spună basme, să deseneze, să decupeze sau să modeleze în cadrul atelierelor de lucru manual, să participe la concursuri de desenat personaje din basme tradiționale, la ateliere creative, să vizioneze proiecții de animație și diafilm, spectacole multimedia, lansări de carte, expoziții și altele. „În traista noastră cu povești veți descoperi basmele tradiționale românești, dar și ale altor popoare. Avem în acest an invitați speciali reprezentanți ai culturilor poloneze și japoneze”, explică directorul festivalului, Gabriela Barbu.

Festivalul are loc mâine și duminică la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, între orele 10 și 18.

Ziua Mondială a Povestitului e 20 martie, cu ocazia echinoxiului de primăvară în emisfera nordică și cu ocazia echinoxiului de toamnă în emisfera sudică. A fost sărbătorită prima dată în 20 martie 1991 în Suedia și urmărește să atragă atenția publicului asupra povestitului ca formă de artă.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu