Închide

Zilele Culturale Maghiare sunt în a doua jumătate a lunii august și au scenă nouă

Actualitate by Actual de Cluj - aug. 02, 2016 0 404

Nu scapi bine de Untold, că la Cluj ai ediție nouă a Zilelor Culturale Maghiare, unul dintre cele mai ample evenimente culturale din județ. Capetele de afiș ale acestei ediții sunt formația Omega și muzicianul Ákos, care vor susține concerte în ultimele două zile ale festivalului.
Zilelel Culturale Maghiare încep în 16 august, au ajuns la a șaptea ediție și au scenă nouă pe strada Potaissa, unde sunt programate nu doar concerte, dar și o cafenea în aer liber, deschisă toată ziua. Între timp, satul medieval organizat până acum pe Potaissa se mută în Grădina cu Ruine de lângă Biserica Reformată de pe strada Mihail Kogălniceanu. În total Zilele Culturale Maghiare din acest an numără peste 30 de concerte pe cele trei scene.
Ediția de anul trecut a avut un buget de peste un sfert de milion de euro, iar echipa de organizare a numărat 125 de persoane plus 200 de voluntari.
Iată programul scenei din Piața Unirii:
Marți, 16 august
19:30 – Concert Knock Out
21:00 – Concert Nagy Feró și trupa Beatrice
Miercuri, 17 august
19:00 Concert Bagossy Brothers Company
21:00 Concert Budapest Bár și invitații
Joi, 18 august
17:00 Gala de Folclor “Sfântul Ștefan”
21:00 Concert cu Superproducția Zenevonat – Locomotiv GT
Vineri, 19 august
21:00 Opera Hunyadi László de Erkel Ferenc
23:00 Spectacol de videomapping
Evenimentele din această zi sunt dedicate aniversării împlinirii a 700 de ani de la ridicarea Clujului la rang de oraș. Programul complet al zilei va fi făcut public la o dată ulterioară.
Sâmbătă, 20 august
21:00 Concert Ákos
Poate cel mai cunoscut artist actual al muzicii maghiare din Ungaria, adept al mai multor stiluri muzicale, Ákos a scos pe piață de-a lungul carierei nouă albume în maghiară și unul în engleză împreună cu formația, respectiv solo – 18 albume în limba maghiară și șase în limba engleză. Multe din acestea au fost laureate cu Discul de Aur sau Discul de Platină.
Duminică, 21 august
20:00 Gala de închidere
21:00 Concert Omega
O scurtă prezentare a acestei trupe, oferită chiar de organizatorii festivalului: „Formația rock Omega este pentru cultura maghiară o adevărată legendă, iar concertele trupei sunt întotdeauna un spectacol complex și dinamic. Cu o carieră care a luat avânt încă din anii ’70, Omega este cu siguranță cea mai longevivă și una din cele mai succes formații din Ungaria, apreciată și la nivel internațional. Trupa a vândut peste 50 de milioane de albume în întreaga lume”

Nici un comentariu

Scrie un comentariu