Închide

VIDEO Lacul Chios populat cu un cuplu inedit. De unde vine și cât va sta în Cluj

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - aug. 02, 2016 1 1477

Un cuplu de lebede albe a fost adus de primăria clujeană pentru a popula lacul Chios din parcul central pe care până acum se bălăceau doar rățuște printre bărcile colorate în formă de mașinuțe, flamingi sau dinozauri.

„Perechea de lebede, un mascul și o femelă (pereche matură) a fost donată Municipiului Cluj-Napoca în baza unei colaborări între Primăria Cluj-Napoca – prin Direcția Ecologie Urbană – și Grădina Zoologică Târgu-Mureș. Frumoasele păsări vor rămâne pe lacul din Parcul Central pe tot parcursul sezonului cald, în fiecare an de acum înainte”, a anunțat, astăzi, primăria.

 

Potrivit aministrației locale, pe timpul sezonului rece, perechea va fi în grija Regiei Autonome a Domeniului Public Cluj-Napoca, unde există de medic veterinar care le va ține sub supraveghere șile va hrăni corespunzător, cu amestec de grâu, porumb și salată verde.

„Le dorim clujenilor să se bucure de lebedele albe și să aibă grijă de noul cuplu inedit care poate fi văzut, de acum, în parcul din inima Clujului!”, mai adaugă primăria.

Până în prezent, pe curcurile publice de apă din oraș avem din ce în ce mai multe rațe și câteodată lebede. Mai multe exemplare au apărut anul trecut pe Someș și au fost fotografiate de clujeni. Resorturi private din Cluj au lacuri artificiale chiar și cu lebede negre.

Lebede la Wonderland Feleacu

Lebede la Wonderland Feleacu

“Ce înseamnă a fi aproape de Someș? Tocmai admir 9 lebede pe Somes stând pe banca “Pontonului” azi Foișor de lângă La Butuci! Când oamenii se ceartă pentru betoane și pt. un Somes-canal-energetic, natura își vede de cursul ei!”, spune Lala Panait anul trecut, cu prilejul unei dezbateri despre viitorul Someșului din Cluj.

sursa foto: Lala Panait

Lebede pe Someș în 2015, sursa foto: Lala Panait

 

Un comentariu

 1. E Penibil.
  Clujul doar de atat e in stare ?
  La Bruges – Belgia – e plin de lebede.
  La Cluj de ce nu se poate ?
  O pereche de lebede costa in jur de 150 de euro. Clujul nu are bani de ceva frumos ?
  Idem pt lacul din Gheorgheni. Acolo de ce nu sunt barci ?

Scrie un comentariu