Închide

Zilele Culturale Maghiare revin în centrul Clujului, ”un semn că am depășit momentul pandemic”

Cultură by Actual de Cluj - iul. 07, 2021 0 490

Ediția din acest an a festivalului Zilele Culturale Maghiare, ce va fi organizată în august, va fi ”mai rotunjoare” decât cea organizată anul trecut, în condiții de pandemie de coronavirus, și apropiată ca amplitudine de cea din 2019.

În acest an festivalul are loc între 17 și 22 august. ”Ediția de anul trecut, în forma ei restrânsă, a pus punct unei decade din viața festivalului și ne-a prilejuit, într-un fel, un moment de respiro”, spune organizatorul principal Gergely Balázs. ”Cu ediția de acum, a XII-a, începem un nou ciclu, actualizat și adaptat cu curaj situației recente. Ne-am propus anul acesta să organizăm un festival apropiat ca spirit de manifestarea din 2019, chiar dacă numărul programelor nu va fi la fel de mare. Mesajul sub care va avea loc această ediție are o rezonanță ludică – ”Mai rotunjor”, această sintagmă nefiind însă doar o expresie glumeață, ci un semn că am depășit momentul pandemic 2020 și ne apropiem optimiști de normalitate”.

În acest an festivalul numără două sute de evenimente, între care târgul meșteșugăresc, crosul Donaton și strada Vinului. De asemenea, comparativ cu 2020, evenimentul își va mări numărul locurilor de desfășurare, la această ediție revenind în festival strada Mihail Kogălniceanu, plus piața Unirii și Muzeul de Artă.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare