Închide

Cel mai nou film românesc, selecționat într-o secțiune la Cannes, premiera națională la Cluj

Cultură by Mihai Prodan - iul. 08, 2021 0 172

Cel mai nou lungmetraj semnat de regizorul Radu Muntean are premiera națională în Cluj-Napoca, la festivalul de film Transilvania.

”Întregalde” a fost selecţionat în programul Quinzaine des Réalisateurs, secţiune paralelă a Festivalului de Film de la Cannes și va rula în cinematografele din România din 6 august. Premiera națională e programată la Festivalul de Film Transilvania, de la Cluj. Filmul are premiera internațională la Cannes, în 11 iulie.

Filmul vorbește despre trei prieteni care se află într-o excursie umanitară de sfârșit de an. Călătorind într-o mașină de teren pe drumurile de munte neasfaltate ale satului Întregalde întâlnesc un bătrân singur pe care încearcă să-l ajute să ajungă la gaterul unde acesta spune că lucrează. Când mașina lor rămâne blocată într-un șanț în pădure, gaterul se dovedește a fi abandonat. Protagoniștii sunt nevoiți să petreacă noaptea împreună cu bătrânul senil iar ideile lor despre empatie și generozitate încep să fie puse la îndoială.

”Este un film în care altruismul personajelor principale, cu care acestea pornesc la pachet la începutul poveștii, e pus la încercare atunci cînd se pune problema propriei lor supraviețuiri. Natura, cu pădurea întunecată, noroiul, gaterul abandonat, văile către nimic, este aproape un personaj în film”, spune Radu Muntean. Din distribuție fac parte Maria Popistaşu, Ilona Brezoianu şi Alex Bogdan – și Luca Sabin, un actor amator în rolul lui Kente, bătrânul tăietor de lemne.

Acesta este cel de-al şaptelea lungmetraj semnat de Radu Muntean după ”Furia” (2002), „Hârtia va fi albastră” (2006), ”Boogie” (2008), ”Marți, după Crăciun” (2010), ”Un etaj mai jos” (2015) și ”Alice T.” (2018).

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.
  • Articole similare