Închide

Ziariștii din Cluj organizează a cincea ediție a Galei Presei Clujene, singura de gen din provincie, lansează Oscarurile presei

Dezvoltare by Actual de Cluj - oct. 09, 2020 0 200

Ziariștii din Cluj organizează a cincea ediție a Galei Presei Clujene, singura manifestare de gen din țară cu excepția Capitalei, și anunță că decernează ”Oscarurile” presei din Cluj pentru cele mai bune articole ale ultimilor doi ani.

Asociația Profesioniștilor din Presă-Cluj ( APPC) este una dintre puținele asociații ale jurnaliștilor din țară, cu o continuitate de un deceniu și jumătate, și anunță că decernează ”Oscarurile” presei clujene în 12 noiembrie, la Gala Presei Clujene, ajunsă la a cincea ediție.

”Evenimentul va avea loc în ambianța unei foste mănăstiri de secol XI transformată în centru de cercetare, în incinta Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (Centrul de Cercetare pentru Biodiversitate al USAMV), cu respectarea tuturor normelor legale de siguranță în condițiile pandemiei de Covid-19”, arată APPC. Gala include decernarea Premiilor Presei Clujene și lansarea ediției aniversare a Anuarului APPC, publicat cu ocazia împlinirii a 15 ani de activitate. ”Anuarul va conține cele mai bune articole scrise de jurnaliștii clujeni de la înființarea asociației și până astăzi”, arată președintele asociației, Remus Florescu. ”APPC a rămas, la cei 15 ani pe care-i împlinește anul
acesta, una dintre puținele asociații profesionale ale jurnaliștilor din țară care are această continuitate. De 15 ani facem eforturi să ridicăm calitatea presei clujene și nu ne oprim din cauza pandemiei de Covid-19, în ciuda contextului dificil prin care trecem. Criza medicală a adus și o epidemie de dezinformare și de știri false, lucru care ne demonstrează încă o dată importanța presei de calitate. La fel de important este ca și în acest context jurnaliștii să respecte principiile deontologice ale presei”.

Premiile APPC se decernează în acest an pentru cinci categorii – premiile de excelență, considerate Oscarurile presei clujene, jurnalism comunitar, politic sau administrație, sănătate, respectiv IT și inovare. Premiile sunt în bani, 500 de euro pentru câștigătorul fiecărui loc I, 200 de euro pentru locul 2 și 150 de euro pentru locul 3.  Ambasada Germaniei la București decernează și ea două premii în cadrul galei, în valoare de câte 600 de euro.

Asociația Profesioniștilor din Presa Clujeană (APPC) a luat ființă în 2005, ca organizație reprezentativă a presei clujene. Ea numără peste 50 de jurnaliști activi și alte câteva zeci de membri susținători, majoritatea foști jurnaliști. De-a lungul acestor 15 ani de activitate, APPC a organizat zeci de dezbateri, training-uri și manifestări de solidarizare sau protest, și a luat frecvent poziție în chestiuni privind derapajele de la deontologie, cu scopul declarat de a crește gradul de profesionalizare al jurnaliștilor și de a proteja libertatea presei. De peste 10 ani, APPC editează Anuarul Presei Clujene, care reunește cele mai bune articole din presa clujeană, iar din 2015 organizează Gala Presei Clujene, în care premiază cele mai bune articole de presă ale ultimului an, în misiunea de a promova excelența în jurnalism.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu