Închide

ZF: Cele mai mari patru festivaluri de muzică din România fac afaceri cumulate de 130 mil. lei cu 25 de salariaţi. Cele mai mari două sunt la Cluj, al treilea e organizat de clujeni

ActualitateTop News by Actual de Cluj - iul. 03, 2019 0 428

Cele mai mari patru festivaluri de muzică din România, respectiv Untold, Electric Castle, Neversea şi Summer Well, au avut anul trecut peste 775.000 de vizitatori, dintre care peste 200.000 au fost unici, conform datelor Ziarului Financiar.

Numărul mare de spectatori care vin pentru o zi sau care îşi cumpără un abonament de 3-4 zile este ceea ce i-a convins pe unii dintre cei mai mari jucători din econo­mie să sponsorizeze aceste evenimente. Banca Transil­va­nia, Kaufland, Ursus, Huawei sau Orange sunt doar câteva dintre numele înscrise pe lista de sponsori şi care cotizează cu zeci de mii, sute de mii şi chiar peste un milion de euro, potrivit datelor ZF.

În acest context, organizatorii Untold (Cluj-Napoca), Neversea (Constanţa), Electric Castle (Cluj-Napoca) şi Summer Well (Bucureşti) au obţinut afaceri cumulate de 130 mil. lei în 2018, cu circa o treime mai mult decât în anul anterior. Banii sunt obţinuţi pe de-o parte din vânzarea de bilete şi pe de alta din sponsorizări, conform celor mai recente date ale ZF. Contractele de parteneriat şi sponsorizare cântăresc de regulă cel mai greu în total.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare