Închide

ZF: Care sunt indemnizațiile administratorilor Băncii Transilvania. Președintele CA Horia Ciorcilă ia 50.000 lei pe lună

Economie by Actual de Cluj - apr. 19, 2018 0 401

Dacă acţionarii vor fi de acord cu propunerile băncii şi vor acorda şi noi mandate boardului, Horia Ciorcilă ar putea avea o remuneraţie lunară de 50.000 de lei ca preşedinte al instituţiei de credit, iar un membru de board 35.000 de lei, informează Ziarul Financiar.

Nicolae Petria, 64 de ani, fost preşedinte al Băncii Carpatica între 2010 şi 2015 (devenită între timp Patria Bank), candidează pentru funcţia de membru pentru următorii patru ani al consiliului de administraţie al Băncii Transilvania, poziţie care ar putea fi remunerată anul acesta cu 35.000 de lei lunar dacă va trece de votul acţionarilor şi implicit de aprobarea BNR, potrivit documentelor de pe site-ul băncii.

„Fixarea remuneraţiei pentru administratori pentru exerciţiul 2018 la nivelul de 35.000 lei/lună pentru fiecare membru al consiliului de administraţie, respectiv 50.000 lei/lună pentru preşedintele consiliului de administraţie, precum şi stabilirea unei limite maxime procentuale din capitalurile proprii pentru remuneraţiile suplimentare (fixe şi variabile) acordate administratorilor şi directorilor, la nivelul analizat şi propus de consiliul de administraţie“, este unul dintre punctele de pe ordinea de zi a acţionarilor pentru şedinţa din 25 aprilie. Documentul nu precizează dacă este vorba despre remuneraţie brută sau netă.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare