Închide

ZF: Bogdan Badea, noul CEO al eJobs: în orașele mari oamenii vor să lucreze de acasă, Clujul are cea mai mare creștere de joburi după București

Economie by Actual de Cluj - apr. 16, 2018 0 205

Salariile angajaţilor români cresc cu valori cuprinse între 5 şi 10% pe an ca urmare a unei oferte mari de locuri de muncă disponibile pe piaţa muncii, însă salariul nu este singurul aspect care ţine angajaţii în companii, a spus Bogdan Badea, noul CEO al eJobs, în cadrul emisiuniii de business ZF Live.
Deşi numărul de joburi libere este mare şi candidaţii au de unde alege, evenimentele din mediul economic se reflectă şi pe piaţa muncii. Astfel, revoluţia fiscală de la începutul acestui an determinat o încetinire a creşterii numărului de joburi şi o creştere a numărului de aplicanţi.

„Corelaţia noastră este că atunci când se întâmplă lucruri în economie numărul de joburi scade şi numărul de aplicări creşte.“ În fruntea topului oraşelor cu cea mai mare cerere de joburi stă Bucureştiul, urmat de Cluj, Timişoara, Iaşi, Sibiu şi Braşov.

„În zona de oraşe mari, precum Bucureşti, Cluj, Timişoara, oamenii caută să lucreze de acasă. Zona de IT a fost prima care a permis munca de acasă şi sunt în continuare primii care deschid piaţa pe multe zone.“

Bogdan Badea a adăugat că noua generaţie este atrasă de brandurile care oferă un scop în viaţă, precum Bookster, care are pe lângă scopul economic şi scopul de a-i face pe oameni să citească mai mult.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu