Închide

Zeci de studenți de la UMF, voluntari în anchetele epidemiologice din Cluj

Educaţie by Actual de Cluj - oct. 22, 2020 0 146

Un număr de 120 de studenți de la o universitate din Cluj sunt voluntari și ajută la anchetele epidemiologice făcute de Direcția de Sănătate Publică în cazul bolnavilor confirmați cu infecție cu coronavirus.

Aproximativ 120 de studenți lucrează zilnic, împreună cu Direcția de Sănătate Publică Cluj, în realizarea anchetelor epidemiologice și a deciziilor de carantinare, respectiv de izolare a fiecărei persoane depistate pozitiv cu virusul Sars-CoV-2 sau care a intrat în contact cu o persoană infectată cu acest virus”, arată Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” din Cluj.

Unul dintre acești voluntari e Ionuț Dumitru, student în anul IV la Facultatea de Medicină. ”Activitatea se desfășoară în felul următor: preluăm un caz confirmat pozitiv, discutăm cu pacientul, realizăm ancheta și luăm legătura cu contacții acestuia”, spune el.

Amintim, în Cluj au fost anunțate doar ieri peste 340 de cazuri noi de infecție cu noul coronavirus, cel mai mare număr din țară. De altfel aproape zilnic în ultimele două săptămâni Clujul a avut cele mai multe cazuri depistate din țară, exceptând Bucureștiul. Județul se apropie de pragul critic de trei cazuri de infecție la mia de locuitori, prag atins deja de mai multe localități, între care Cluj-Napoca, Gherla, Dej și Florești, unde din noaptea de miercuri spre joi, la miezul nopții, a fost instituită obligativitatea purtării măștii de protecție pe față în spațiile publice, dar și alte restricții.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare