Închide

Zeci de reclamații după spectacolul pe gheață eșuat, de la Sala Polivalentă, organizatorii amendați cu 10.000 euro

ActualitateTop News by Actual de Cluj - dec. 10, 2019 0 767

A curs cu reclamații după spectacolul susținut de Evgheni Plushenko și Edvin Marton în weekend la Cluj, când mii de clujeni care așteptau la coadă au aflat la fața locului că spectacolul e amânat pentru dimineața următoare, că durata acestuia a fost scăzută la o treime iar calitatea acestuia a scăzut de asemenea din pricina gheții proaste.

Zeci de persoane au depus reclamații la Protecția Consumatorului de duminică iar instituția a anunțat azi că le-a analizat, a dat dreptate reclamanților și a încălțat firma organizatoare cu o amendă de nu mai puțin de 50.000 de lei, adică peste 10.000 de euro. ”În urma cercetării a 30 de reclamații depuse împotriva organizatorului s-au descoperit mai multe deficiențe. Prin neasigurarea suprafeței de gheață, conform standardelor, evenimentul a fost reprogramat pentru a doua zi, dată la care suprafața gheții prezenta neconformități, consumatorii au fost ținuți în condiții improprii în frig, nefiindu-le permis accesul de la ora 18 cum era în program, nu a existat comunicare referitoare la reprogramarea spectacolului și nici privind recuperarea sumelor plătite, spectacolul trebuia să țină 120 de minute și a fost comprimat la 70 de minute. Organizatorul a fost sancționat contravențional cu amendă de 50.000 de lei”, arată Protecția Consumatorilor.

Șeful OPC Cluj, Mircea Radu, completează pentru actualdecluj.ro: ”am înregistrat peste 30 de reclamații la acest eveniment, a fost un val mare de reclamații. Poate nu pare mare, dar se întâmpă multe evenimente în Cluj în care nu sunt reclamații, 30 este mult”. Firma organizatoare a fost amendată cu maximul permis de lege – 20.000 și respectiv 30.000 de lei pentru neconformitățile sesizate. ”A fost aplicată o sancțiune de 50.000 de lei pentru comportament incorect față de consumatori – au fost ținuți în frig fără să li se comunice ce se întâmplă –  și pentru comportament incorect în condițiile declarate în ce privește activitatea propriu-zisă, adică vânzarea de bilete după ora începerii evenimentului, fapt care nu s-a mai întîmplat. Vindeau bilete fără să mai fie gestionată această activitate deși a fost amânat spectacolul a doua zi. Deși au anulat evenimentul ei încă vindeau bilete pentru evenimentul din acea seară. Doar la ora 19.20 au anunțat că evenimentul nu va mai avea loc.  În plus gheața nu era corect adusă la standard, ar fi avut obligația să informeze pe toate căile și să ia o decizie, dar asta a fost mult mai târziu de ora de începere a evenimentului. AIci nu discutăm de o scenă, ci o gheață care tehnic dacă nu e corespunzătoare la ora începerii evenimentului nu are cum să ajungă, în condițiile în care înainte avea suficient timp, câteva zile. Am avut un număr mare de reclamații, au mai fost evenimente în care artistul a ajuns mai târziu sau informațiile trecute pe bilete nu erau clare, dar aici a fost o greșeală a organizatorilor că nu au comunicat corect”.

Un număr de 1.500 de plătitori de bilete nu s-au mai prezentat la spectacol și își pot primi banii înapoi dacă cer acest lucru.

După spectacol Plushenko s-a arătat dezamăgit de condiții și a spus că, deși a susținut mii de spectacole, e prima dată când a pățit așa ceva: „Astăzi a fost cel mai uimitor spectacol din viața mea. Spectacolul trebuia să aibă loc ieri, la 19, însă la 18, gheață nu era nici măcar înghețată: bălți, tuburi lipite, ar fi fost imposibil să sări, să patinezi. Nu am văzut niciodată așa ceva. Împreună cu organizatorii, echipa noastră și-a asumat riscul și a amânat spectacolul pentru dimineața, deoarece seara aveam deja unul în Budapesta. Nu mă așteptam să văd sala plină la un eveniment ținut așa devreme. Am patinat la mai mult de 30.000 de spectacole de-a lungul vieții, însă nu am avut niciodată astfel de probleme cu gheață. Am fost dezamăgiți de gheață, pe lângă gaura din mijloc, pe care toată lumea o înconjură cu grijă, până la finalul show-ului, a început să se topească și să se crape. Însă, tot am riscat să sar cu Sanya (fiul său-n.red.). El a sărit și a căzut, am sărit și eu, am lovit o conductă de apă cu o patină și a fost ca Fontana din Trevi. Ați văzut vreodată așa ceva? Eu, cu siguranță, nu am văzut! Am avut astfel de spectacole de neuitat. Nu îmi pot imagina ce vor face organizatorii cu compania care trebuia să asigure gheața, dar ieri spectatorii au vrut să ne „sfâșie” din cauza amânării spectacolului, iar astăzi, la final am fost ovaționați în picioare”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu