Închide

Zeci de produse alimentare inedite prezentate ca lucrări de licență ale studenților de la Agronomie, la a zecea ediție a Festivalului Alimentului, vineri

Educaţie by Actual de Cluj - iun. 07, 2023 0 190

Zeci de produse alimentare inedite prezentate ca lucrări de licență ale studenților de la Agronomie, la a zecea ediție a Festivalului Alimentului, vineri.

Ediție aniversară a Festivalului Alimentului, la USAMV Cluj-Napoca, cu peste 50 de lucrări de licență ale studenților de la facultatea de Știința și Tehnologia Alimentului. Între produsele inovative: halva din jir, înghețată cu semințe de pin, grisine cu alge marine sau bere din ghindă de stejar.

Festivalul are loc în 9 iunie la Centrul de Cercetări pentru Biodiversitate din campusul universității. ”Va fi ediția a X-a, aniversară, în cadrul căreia studenții Facultății de Știința și Tehnologia Alimentelor (FSTA) își vor prezenta lucrările de licență, majoritatea produselor alimentare inovative fiind deja medaliate la Saloane internaționale de inventică, precum ProInvent.
Printre delicatesele propuse spre jurizare se numără: Micro Orange CakePops, cu microcapsule ce conțin ulei esențial de citrice, înghețată cu semințe de pin și frunze de pătrunjel, bere inovativă obținută din ghindă de stejar, praline de ciocolată îmbogățite cu pudră de aronia, grisine cu alge marine Wakame și halva din jir sau crackers din tulpină de țelină”, arată universitatea.

Cele 55 de produse vor fi împărțite în șase categorii și vor fi evaluate de reprezentanți ai 18 companii interesate, viitori colaboratori în domeniu. Festivalul, organizat în colaborare cu Asociația Specialiștilor din Industria Alimentară din România, va avea ceremonia de deschidere la ora 9, urmată de sesiunea de jurizare. Apoi, produsele vor fi prezentate publicului și ziariștilor, între orele 10 și 11, iar evenimentul se va încheia cu ceremonia de premiere. Vizitatorii vor avea ocazia să deguste lucrările expuse, spune decanul facultății, Elena Mudura.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu