Închide

Zeci de posturi vacante de judecători în instanțele Curții de Apel Cluj, doar anul trecut s-au pensionat, în raza de competență, zeci de judecători

Actualitate by Actual de Cluj - feb. 28, 2024 1 100

Zeci de posturi vacante de judecători în instanțele Curții de Apel Cluj, aceasta și după ce doar anul trecut s-au pensionat, în raza de competență, zeci de judecători.

Potrivit statelor de funcţii şi de personal, actualizate la nivelul anului 2023, pentru instanţele din raza Curţii de Apel Cluj sunt prevăzute în schema aprobată un număr total de 1.125 posturi, dintre care 354 de posturi de judecător, cu 63 de posturi pentru aparatul propriu al Curţii de Apel Cluj, 120 posturi alocate celor cinci tribunale şi 171 posturi la cele 16 judecătorii din subordine.

La data de 31 decembrie 2023, în statul de funcţii al Curţii de Apel Cluj erau evidenţiate ca fiind vacante un număr de 61 de posturi, majoritatea fiind de judecători, respectiv 48 de posturi. Doar șase dintre acestea sunt în curs de ocupare – câte două la Turda și Jibou și câte unul la Zalău și Sighetu Marmației.

Într-o analiză comparativă a posturilor alocate judecătorilor în schema Curţii de Apel Cluj, se observă că în prezent sunt ocupate un număr de 306 de judecători, cu 9 mai puţin în raport de anul 2022, această diferenţă datorându-se numărului mare de judecători care au fost eliberaţi din funcţie prin pensionare înregistrat în cursul anului 2023, în concret fiind vorba despre un număr de 27 persoane, după cum arată raportul Curții de Apel Cluj publicat azi.

Un comentariu

Scrie un comentariu