Închide

Zeci de percheziții azi în țară în dosar de trafic de etnobotanice, 2 clujeni trimiteau într-un sfert de țară droguri cu curierul

Actualitate by Actual de Cluj - nov. 21, 2018 0 437

Doi clujeni suspectați de trafic de droguri și substanțe psihoactive au fost săltați de polițiștii de la combaterea criminalității organizate, astăzi, după zeci de percheziții.

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au efectuat astăzi 32 de percheziţii domiciliare în 13 judeţe, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în trafic de droguri şi de produse susceptibile a avea efecte psihoactive. Polițiștii spun că din ancheta lor a reieșit că un bărbat de 33 de ani din Rovinari ar fi iniţiat şi, împreună cu alte două persoane, din localitate, ar fi constituit un grup infracţional organizat specializat în trafic de droguri şi de substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive. „Astfel, la intervale regulate de timp, folosind societăţi de curierat rapid, aceştia ar fi comandat cantităţi importante de droguri şi produse susceptibile a avea efecte psihoctive, de la două persoane, din judeţul Cluj. Marfa ar fi fost ulterior porţionată şi distribuită pe raza judeţului Gorj”, explică polițiștii. „Totodată, în urma activităţilor efectuate, au rezultat indicii că cele două persoane, din judeţul Cluj, ar fi distribuit, în mod repetat, pe parcursul anului 2018, prin societăţi de curierat rapid, produse susceptibile de a avea efecte psihoactive pe raza a 11 judeţe din ţară”. Mai exact, completează procurorii DIICOT, produsele psihoactive noi erau expediate prin intermediul a două firme de curierat rapid, folosind în mod fictiv denumirea unor firme. De asemenea, destinatarii coletelor foloseau în relația cu firmele de curierat numele unor persoane fictive, pentru a evita deconspirarea activității infracționale și identificarea acesteia de către organele de urmărire penală. Coletele erau preluate de membrii grupului infracțional organizat, direct sau prin persoane din legătura infracțională, folosind la rubrica contact destinatar numere de telefon ce le aparținea lor sau unor interpuși.

După ridicarea coletelor, drogurile erau porționate și ambalate, iar ulterior distribuite către consumatorii finali din Gorj, dar furnizorii din Cluj, au descoperit anchetatorii, au expediat prin intermediul firmelor de curierat droguri către persoane din județele Mureș, Sibiu, Vâlcea, Dâmbovița, Argeș, Giurgiu, Dolj, Mehedinți și Caraș-Severin.

35 de persoane au fost duse la audieri.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare