Închide

Zeci de milioane de euro vin la Cluj de la Banca Europeană de Investiții pentru dezvoltarea campusului celei mai mari universități din țară

EducaţieTop News by Actual de Cluj - mart. 24, 2022 0 176

Zeci de milioane de euro vin la Cluj de la Banca Europeană de Investiții pentru dezvoltarea campusului celei mai mari universități din țară. Banii merg în noul campus al universității ”Babeș-Bolyai” din noul cartier Lomb al Clujului.

Universitatea ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, cea mai mare din țară după numărul de studenți, beneficiază de o investiție de 35 milioane de euro pentru campusul universitar, investiție ce va fi realizată printr-un credit pentru dezvoltare pe 25 de ani acordat de Banca Europeană de Investiții (BEI). Acordul de împrumut a fost încheiat la finalul săptămânii trecute.

”Finanțarea reprezintă cea mai mare investiție a BEI în învățământul superior din România și printre primele credite pentru dezvoltare acordate unei universități din țară cu sprijinul Fondului European pentru Investiții Strategice”, arată universitatea.
Investiția va viza transformarea unităților academice și a celor dedicate studenților, aproximativ 49.000 de studenți și 4.000 de angajați urmând să beneficieze de unități academice mai performante.

De asemenea, o parte din bani ajung în proiecte de eficiență energetică pentru reducerea facturilor la energie și reducerea emisiilor de carbon. ”Acest demers face parte din probabil cel mai complex program de dezvoltare din istoria UBB, necesar atât pentru nevoile comunității academice, cât și pentru a crește influența UBB la nivel mondial într-o lume tot mai competitivă”, spune rectorul Daniel David. Purtătorul de cuvânt al universității, Laura Irimieș, spune pentru actualdecluj.ro că o parte din bani vor fi investiți și pentru eficientizarea energetică a mai multor clădiri ale universității, inclusiv clădirea rectoratului (foto), care găzduiește între altele săli de curs, amfiteatre și sediile mai multor facultăți, cum sunt cele de biologie, fizică, istorie sau matematică iar fluxul de studenți este foarte mare.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare