Închide

Zece persoane au decedat în ultima săptămână la Cluj din cauza coronavirusului, între care 4 rezidenți în focarele de la căminele de vârstnici

SănătateTop News by Actual de Cluj - oct. 09, 2020 0 631

Zece persoane au decedat în ultima săptămână la Cluj din cauza coronavirusului, un record de la debutul pandemiei.

actualdecluj.ro a aflat cine sunt victimele coronavirusului în săptămâna cu cele mai multe decese. Toate acestea sunt persoane în vârstă, dintre care o singură persoană nu avea comorbidități.

O femeie de 68 de ani a decedat ieri după-masă la ora 15.40 pe secția de terapie intensivă la spitalul de boli infecțioase. Aceasta a trebuit ventilată mecanic. Femeia avea comorbidități – insuficiență renală acută cu necesar de dializă, diabet zaharat și hipertensiune.

Tot ieri și tot la Terapie Intensivă la spitalul de boli infecțioase a decedat, dimineața la ora 9.05, o femeie de 77 de ani rezidentă în căminul de vârstnici din Câțcău. Aceasta a dezvoltat pneumonie bilaterală după infecția cu SARS-CoV 2, insuficiență respiratorie acută. Femeia avea retard mental sever și hipotiroidism.

O femeie de 89 de ani rezidentă în căminul de vârstnici Hermina din Dezmir a decedat în 7 octombrie, dimineața la ora 3.55, după ce a dezvoltat pneumonie acută bilaterală. Femeia avea comorbități – insuficiență cardiocirculatorie acută, hipertensiune arterială și diabet zaharat.

Un alt rezident la căminul de vârstnici Hermina din Dezmir, un bărbat de 81 de ani, a decedat pe secția de terapie intensivă la spitalul de boli infecțioase, în 6 octombrie la ora 11.05. Acesta era ventilat mecanic și avea insuficiență renală cronică cu hemodializare, hipertensiune arterială și fibrilație atrială.

Tot pe Terapie Intensivă a decedat o femeie de 78 de ani, rezidentă și ea în Casa Hermina din Dezmir. Aceasta a decedat în 2 octombrie, dimineața la ora 8.05. Avea cardiopatie ischemică, lacunarism cerebral și demență Alzheimer.

Un bărbat de 86 de ani a decedat în spitalul din Câmpia Turzii în 5 octombrie, pe secție, după ce a fost diagnosticat cu infecție cu coronavirus. Acesta avea comorbidități – bronhopneumopatie, hipertensiune arterială cu risc înalt, obezitate gradul III, demență și tabagism cronic.

 

Un bărbat de 79 de ani a decedat pe secția de terapie intensivă de la Boli Infecțioase în 4 octombrie, la ora 15.50, după ce a dezvoltat forma severă a infecției cu coronavirus și a trebuit ventilat mecanic. Bărbatul avea comorbidități. astm bronșic și miocardită.

O femeie de 89 de ani, rezidentă la Casa Hermina, a decedat în  2 octombrie la ora 22.30. Avea hipertensiune arterială și Alzheimer și a decedat pe secție, la spitalul de recuperare.

În 2 octombrie a decedat o femeie de 74 de ani pe Terapie Intensivă, la spitalul de boli infecțiase. Aceasta nu avea comorbidități.

Un bărbat de 75 de ani din Huedin a decedat ieri după ce a dezvoltat forma severă a infecției cu coronavirus și a trebuit ventilat mecanic. Acesta avea diabet zaharat, hipertensiune și obezitate și a decedat la Terapie Intensivă, la spitalul de boli infecțioase.

În total, zece persoane au decedat la Cluj în ultimele șapte zile, un record de la debutul pandemiei.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu