Închide

Zece noi creșe ecologice construite cu fonduri de la bugetul de stat. Câmpia Turzii e pe listă

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - ian. 05, 2022 0 169

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a aprobat construirea a zece noi creșe moderne şi ecologice, astfel, împreună cu cele 43 anunțate anterior vor fi înființate în total 53 de astfel de instituții, a anunţat luni, 3 ianuarie, ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, citat de rador.ro.

Programul de construire de creşe a fost propus în 2021, de Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR), aflată la guvernare.

Cseke Attila a precizat că Ministerul de resort a aprobat pentru fiecare reşedinţă de judeţ şi municipiu construirea a câte una sau două creşe, dacă numărul locuitorilor depăşeşte 100 de mii de locuitori. Ministrul Dezvoltării a îndemnat administraţiile publice locale din fiecare oraş să solicite construirea creşelor, deoarece familiile tinere au mare nevoie de asemenea investiţii.

Cseke Attila a amintit că la propunerea UDMR statul preia și costurile de funcționare ale creșelor de la administraţiile publice locale. În conformitate cu investiţiile aprobate acum, creşe moderne şi ecologice vor fi construite în Transilvania, în municipiu Câmpia Turzii, la Oradea, Orăştie şi Deva.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu