Închide

Vujosevic pleacă de la U BT după ce câștigă campionatul. ”Mi-au făcut o ofertă pe care a trebuit să o refuz”

Sport by Mihai Prodan - iul. 03, 2021 0 155

Dusko Vujosevic și-a încheiat cooperarea cu U BT, unde era antrenor coordonator, după ce a petrecut doi ani în România. Contractul  său a expirat în aceste zile iar oferta de prelungire a fost sub așteptările acestuia, astfel că a refuzat-o.

”Am ajuns la Cluj cu o mare dilemă, toată lumea știe cum m-am despărțit de clubul în care mi-am petrecut cea mai mare parte a carierei. Deoarece, desigur, nu era în concordanță cu calificarea mea de antrenor, dar situația mea de sănătate și problemele majore cu diabetul și rinichii nu mi-au lăsat prea mult spațiu pentru a alege. Am amintiri plăcute de acolo, după succesul pe care l-am obținut, ei au simțit în mod evident că pot continua singuri și că nu au nevoie de nicio îndrumare și supraveghere, așa că mi-au făcut o ofertă pe care a trebuit să o refuz. Opusul celor care nu pot fi respinse „, a spus Vujosevic pentru publicația sârbă Danas.rs.

Vujosevic a lucrat ca consilier profesionist în club, deoarece starea sa de sănătate nu i-a permis să lucreze ca antrenor la capacitate maximă. ”Anul trecut am câștigat Cupa României, iar campionatul nu s-a încheiat din cauza pandemiei. Anul acesta a fost câștigat titlul de campion, care este considerat cel mai important. Mulți aici privesc greșit baschetul clubului românesc, uitându-se la echipa națională. Și cluburile au câte șase străini și progresează de la an la an. „Cluj, desigur, vă doresc tot binele”, a încheiat Vujosevic pentru Danas, adăugând că acum este „liber și bolnav”.

Vujosevic a antrenat echipa națională a Bosniei și Herțegovina, între 2017 și 2018, echipele Limoges (2016-2017), Partizan (1985-1989, 1990-1991, 2001-2010, 2012-2015), CSKA Moscova (2010-2011), Radnički Belgrad (1999-2001), Scavolini Pesaro (1997-1998), Pistoia (1995-1997), Pall. Brescia (1992-1995), Crvena Zvezda (1991-1992) și Granada (1989-1990).

Iată ce spunea acesta în 2019, când a venit la Cluj:

”După cum ştiţi, nu am fost implicat direct în baschet în ultimul an. Am aşteptat un transplant la rinichi şi am nevoie de dializă. Am ales să urmez această terapie şi să duc o viaţă cât se poate de normală, în condiţiile date. Pentru a trăi normal, am nevoie de o doză zilnică de insulină şi o doză zilnică de baschet. Mi-a lipsit mult baschetul în ultimul an. Când am primit oferta de la U-Banca Transilvania, nu am vrut să o iau în calcul. Aleksandar Rašić şi Branko Ćuić au insistat să vin, aşa că am început să caut informaţii despre oraş şi despre club. Nu sunt de părere că un antrenor mare trebuie neapărat să meargă la o formaţie cu renume. Există antrenori de valoare, capabili să ajute o anumită echipă să crească. Când am văzut că U-BT chiar mă doreşte şi că pot să am tratamentul potrivit aici, am acceptat imediat oferta. Prima mea condiţie a fost să fiu implicat la maximum în selecţia echipei, realizată împreună cu Branko şi cu Mihai Silvăşan. Am reuşit să alcătuim o formaţie bună, cu jucători de caracter, dornici să muncească. Eu particip la fiecare antrenament şi sunt deschis la sugestii din partea tuturor. Când am venit aici, am fost conştient de starea mea de sănătate şi am decis că eu nu pot să conduc partidele. Voi sta pe bancă la unele meciuri, însă Mihai Silvăşan va fi principal. Ne-am antrenat după programul meu şi sunt mulţumit de felul cum lucrăm. Scopul meu este să îl ajut pe Mihai Silvăşan să progreseze. Mi-am dat seama că este talentat, că înţelege baschetul. A fost căpitan la această echipă şi a demonstrat loialitate faţă de club. Mihai este ambiţios, vrea să muncească şi să înveţe. Trebuie ca toată lumea să înţeleagă faptul că noi alcătuim un grup, o echipă. Împreună vom primi laude şi tot împreună vom fi criticaţi. Ne împărţim responsabilitatea. Ne propunem să fim campionii României, să câştigăm Cupa şi să bifăm un parcurs lung în FIBA Europe Cup. Sunt sigur că şi alte grupări din România muncesc. Nicăieri nu este uşor să iei campionatul. Noi am acceptat o misiune dificilă.”

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.