Închide

Vrei să organizezi un eveniment de „noaptea albă a culturii”? S-a lansat apel de proiecte

Actualitate by Actual de Cluj - mai 11, 2016 0 151

 

În noaptea dintre 18 și 19 iunie, clujenii sunt așteptați la o noapte de evenimente culturale, în oraș, în cadrul evenimentului Cluj Never Sleeps. Pe lângă evenimentele principale, vor fi organizate și evenimente independente de către comunitatea locală, așa că organizatorii au lansat un call de proiecte. Call-ul se adresează ONG-urilor și instituțiilor culturale, dar și firmelor și organizațiilor care activează ca bar, cafenea, cinema, galerie, sală de spectacole, trupelor de teatru, muzică, dans sau improvizație

Cluj Never Sleeps a anuns la a treia ediția și are în agenda din 2016 spectacole culturale aduse în stradă sau reprezentații tematice, concerte de jazz sau scene dedicate special tinerilor artiști și intervenții în spațiul public. După ce la ediția din 2015 a făcut istorie cu prima reprezentație scoasă în aer liber, Teatrul Național Cluj-Napoca, continuă și în acest an ieșirile, cu o producție stradală. D’ECOURAGE se joacă în noaptea albă a culturii. Premiera spectacolului are loc pe 12 mai, pe Bulevardul Eroilor.

Pentru cei care își vor evenimentul pe agenda „nopții albe”, perioada de înscriere este deschisă până pe 27 mai. Formularul de înscriere se găsește AICI.

„În noaptea în care nimeni nu doarme, dacă iei Clujul la pas vei găsi activități și evenimente care aduc actul cultural și artistic mai aproape de oameni, îl fac pe înțelesul tuturor și îl răspândesc în tot orașul, atât în spațiile publice, cât și în cele neconvenționale”, spun organizatorii.

La cea de-a doua ediție, în anul Capitalei Europene a Tineretului la Cluj-Napoca, organizatorii au contabilizat 10.000 de participanți, care au ajuns la cele 35 de evenimente organizate. Cluj Never Sleeps 2015 a însumat 150 de ore de activități comprimate în doar 24, desfășurate pe întreg orașul, în 20 de locații diferite.

Cluj Never Sleeps este organizat de Asociația Acaret și Cluj 2015, sprijinit de Primăria municipiului Cluj-Napoca. Evenimentul susține candidatura Clujului pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu