Închide

Vrea licențe de taxi pentru autoturisme electrice

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - mai 15, 2019 0 580

Prezent într-o emisiune la un post local de radio, primarul Clujului, Emil Boc, susține că dacă pe viitor vor fi retrase unele licențe de taxi, acestea vor fi atribuite numai pentru autoturisme electrice. „Noi vom propune ca pentru viitor, dacă se retrag licențe de taxi, să fie date taximetrelor electrice. Nu sunt multe, sunt puține, dar cele care se retrag să fie date pentru taximetre electrice. Acesta va fi un semnal că la Cluj lucrurile trebuie să evolueze spre un mediu nepoluant”, a comentat Boc.

În orașe mult mai mici decât Clujul – Reșița, Târgu Mureș, dar nu numai – firmele de taximetrie defilează deja cu autoturisme electrice. Primarul Clujului a spus că va avea o discuție și cu parlamentarii clujeni, pentru a-i îndemna să propună un proiect de lege în vederea suplimentării numărului de licențe pentru taxi, exclusiv pentru autoturisme electrice.

„În municipiul Cluj Napoca avem 4 taximetre la 1000 de locuitori, deci ar trebui să avem 1300 de autorizații. Când a apărut legea, erau 3000 de taximetre și legea lăsa posibilitatea să se ajungă la 1.300, prin neeliberarea altora noi. Azi avem, în jur de 2.500 de licențe, dar ar trebui să avem 1300. Legea nu ține cont de particularitățile marilor aglomerări urbane. Noi propunem 100-200 de taximetre electrice. Azi nu avem cadrul legal, dar le voi propune parlamentarilor să inițieze o lege ca să ni se permită să eliberăm mai multe autorizații”, a spus primarul, citat de știridecluj.ro.

Problema insuficienței licențelor de taxi a mai fost abordată de primar și cu alte ocazii. Pe de altă parte, edilul nu este în măsură să explice cum se face că există persoane fizice care au obținut de la Primărie nu doar una, ci mai mai multe licențe de taxi – și care își permit, astfel, să subînchirieze mașini altor șoferi și să dețină afaceri în toată regula – așa cum nu este în măsură să explice nici cum s-a ajuns la situația aberantă ca unele persoane să vândă mai departe licențele de taxi (deși le-au obținut gratis de la Primărie), cu sume de peste 20.000 de euro.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare