Închide

Vor în Liga Campionilor, dar n-au buget. CFR Cluj, transferuri de avarie într-un sezon european pe care nu-și mai permite să-l irosească

Sport by Catalin Suciu - mai 30, 2019 0 434

Campioana României mută palid pe piața transferurilor. A luat doar fotbaliști gratis, pe Fabio Aurelio și Mario Rondon, ambii de la Gaz Metan Mediaș și negociază cu Paul Papp, liber de contract, la rândul său, după ce și-a încheiat contractul la Sivasspor, în Turcia.

A plecat Manea, Kevin Boli are în continuare o situație incertă, iar dacă trendul din transferuri se menține, CFR nu va avea nici o șansă în Europa. E bine de menționat că ultimul sezon european a lăsat o gaură de câteva milioane de euro în bugetul clubului, bani investiți pentru titlu și aruncați la gunoi în dubla cu Dudelange din premilinariile Europa League, bani pe care Neluțu Varga nu i-a mai recuperat niciodată. Singura speranță ca CFR-ul să-și continue hegemonia în Liga 1 e prezența într-o grupă europeană care să mai amortizezse din cheltuieli.

„Vreau să joc cu CFR în Europa, nu mai plec”, spunea antrenorul Dan Petrescu, cel care avertiza că are nevoie urgentă de transferuri. „Vrem două echipe, vrem să aducem pe toate posturile jucători pentru a putea face față. Luăm ieftin, căutăm.”

Media de vârstă a echipei actuale e foarte ridicată, iar un program de meciuri la trei zile nu poate fi susținut sub nici o formă de cei mai importanți oameni: Vinicius, Camora, Culio sau Deac, jucători trecuți de 30 de ani. Hoban are 36 de ani și și-a prelungit angajamentul pentru încă un sezon. CFR-ul își caută cu disperare un fundaș dreapta titular, fiindcă pe postul lăsat vacant de Manea a rămas doar Peteleu, o eternă rezervă. Fundaș stânga nu există, de asemenea, în afara lui Mario Camora.

Cele mai mari griji le au ceferiștii cu jucătorii tineri, sub 21 de ani. Doar Costache și Petrilă se încadrează, dar niciunul nu e văzut titular de Dan Petrescu, iar din sezonul următor al Ligii 1 fiecare echipă va fi obligată să titularizeze doi jucători U21, iar cel puțin unul să fie pe teren timp de 90 de minute. Mai e o variantă, cea în care Petrescu începe partida cu doi U21 și face o schimbare imediat după început. Riscă Petrescu așa ceva?

„Vor mai veni jucători. Vrem un lot cu două echipe, să putem jongla. Trebuie să avem mereu soluții. Rondon și Luis Aurelio sunt doar primii veniți, ei sunt deja jucătorii CFR-ului. Dan Petrescu i-a vrut pe amândoi. Vom vedea ce vom face cu jucătorii tineri”,  a anunțat Bogdan Mara la Digi Sport.

Negocieri cu Hagi 

CFR va încerca să-și aducă de la Viitorul cel puțin doi fotbaliști U21, iar varianta cea mai accesibilă ar fi un împrumut cu opțiune de cumpărare definitivă. Dan Petrescu mizează pe relația de prietenie pe care o are cu fostul său coleg de la echipa națională și n-ar fi exclus ca în Gruia să ajungă jucători de la Academie.

Din sezonul viitor trebuie să fie pe teren doi jucători U21 din primul minut.
De asemenea, cluburile trebuie să aibă:
a) un număr minim de 8 jucători formaţi la nivel naţional
b) un număr minim de 2 jucători formaţi la nivelul clubului;
c) un număr maxim de 4 jucători non-UE.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.