Închide

CFR Cluj vrea să transfere un fotbalist crescut de Universitatea Cluj. Jucătorul l-a cucerit pe Dan Petrescu cu un eurogol înscris chiar în poarta campioanei

Sport by Catalin Suciu - mai 29, 2019 0 780

Campioana României a bifat deja trei transferuri, pe Rondon și Aurelio de la Mediaș, plus Paul Papp, liber de contract, la rândul său.

Cea mai mare pierdere CFR-ului e plecarea lui Cristi Manea, fotbalist care se va întoarce la Apollon Limassol, în Cipru, de unde fusese împrumutat. Postul de fundaș dreapta e descoperit, iar Dan Petrescu testează mai multe piste. Unul dintre jucătorii pe care îi vrea este Mihai Butean, de la Astra Giurgiu. În vârstă de 22 de ani, Butean a avut un sezon excelent la Astra, fiind unul dintre remarcații campionatului. Are și un mare atu: poate evolua pe mai multe posturi, atât în apărare, cât și la mijlocul terenului. Butean e văzut de Petrescu înlocuitorul perfect pentru Cristi Manea, în banda dreaptă, dar acesta poate evolua foarte bine și ca mijlocaș central.

Mihai Butean i-a luat ochii lui Petrescu în semifinalele Cupei României, marcând în ambele confruntări, în Gruia și la Giurgiu. La Giurgiu a marcat printr-o superexecuție, o lovitură liberă de la 20 de metri, direct în vinclu.

Butean se află la cel mai bun sezon al carierei. A jucat la Astra 24 de partide în Liga 1. Fotbalistul și-a depus memoriu pentru a deveni liber de contract după ce n-a fost plătit patru luni de zile al Giurgiu. Pe asta mizează, de fapt, CFR Cluj, formația campioană neavând buget de transferuri, ci doar pentru aducerea unor jucători liberi.

Butean nu exclude nici un transfer. „Dacă s-a vorbit pentru mine, probabil a făcut-o agentul meu. Sunt în vacanță și mai multe nu știu. Dacă mă duc undeva, e important să plec acolo unde pot evolua. Nu pot să comentez interesul CFR-ului în acest moment”, a spus jucătorul.

Butean a fost convocat și la echipa națioanală de tineret, dar n-a prins lotul pentru Campionatul European din această vară. „E o dezamăgire fiindcă pentru asta am muncit atât de mult. Am avut un sezon bun, sigur că mi-ar fi plăcut să fiu acolo”, a adăugat Butean.

Mihai Butean a fost crescut de Universitatea Cluj, pentru care a debutat în fotbal la seniori în sezonul 2015-2016, prinzând 29 de partide. După intrarea clubului în faliment, Butean s-a transferat liber de contract la Astra Giurgiu, la fel ca și Raul Crișan.

foto: Silviu Cristea

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.