Închide

Vor fi luate la puricat toate cluburile, chiar de săptămâna viitoare

ActualitateSocialTop News by Actual de Cluj - oct. 31, 2015 0 803

Tragedia petrecută vineri seara în Clubul Colectiv din București ridică o problemă serioasă: câte din localurile care funcționează peste tot în țară, în incinta cărora se organizează, frecvent, diverse tipuri de concerte sunt autorizate în sensul acesta? Câte astfel de localuri sunt dotate cu sprinklere, câte au căi de evacuare adecvate, și cine din instituțiile publice abilitate răspunde pentru că deși există norme în vigoare, ele sunt încălcate de către mai toți patronii pe principiul „lasă că n-are cum să mi se întâmple tocmai mie”. În cadrul ședinței extraordinare de Guvern de astăzi, premierul Victor Ponta le-a solicitat ministrului de Interne Gabriel Oprea și secretarului de stat Raed Arafat, să vină în câteva zile cu un plan eficient de verificare a tuturor localurilor. „Totdeauna e bine să facem înainte lucrurile, dar cu atât mai mult în perioada imediat următoare, tot ceea ce ține de o verificare la maximul prevăzut de lege a îndeplinirii tuturor condițiilor de către localurile de acest gen. Trebuie să facem ca să evităm pe viitor, daca e posibil, asemenea tragedii”, a comentat Ponta, potrivit Mediafax.
Patronii de localuri să se pregătească
În municipiul Cluj Napoca pompierii clujeni au mai avut de-a face, în anii trecuți, cu incendii care au survenit în incinta unor cluburi, dar fără să fie înregistrate victime. Cel mai mare incendiu a avut loc în 2010, în clubul Janis Stuf, deținut de Adrian Munteanu. Clubul situat pe strada V. Babeș a ars atunci în totalitate și nimeni nu a avut o explicație pertinentă pentru modul în care s-au petrecut lucrurile. Incendiul a izbucnit dimineața, motiv pentru care, cel mai probabil, nu au fost înregistrate victime. Un alt incendiu a izbucnit în 2008, în Clubul My Way, și nici de această dată nu au fost persoane rănite. Acest local a aparținut, în mod ciudat, tot lui Adrian Munteanu. Purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriș, a precizat pentru Actualdecluj.ro că în cazul în care vor exista solicitări privind prezentarea unei situații cu localurile neautorizate din municipiul Cluj Napoca, instituția pe care o reprezintă se va conforma în sensul acesta. Premierul Victor Ponta a avertizat că e necesar ca patronii care nu respectă normele privind funcționarea acestor localuri, să fie amendaí, ba și chiar să se meargă până la închiderea lor:
„Săptămâna viitoare să veniți rapid cu un plan de verificare în toată țara, pentru ca eu cred că nu e un caz izolat, cred că sunt o mulțime de asemenea localuri, baruri, care, daca le verificăm… Bun, știu că primăria le autorizează, eu vreau să le verificați dumneavoastră că la nevoie noi suntem cei care intervenim, nu primăria, și vreau să veniți săptămâna viitoare, Ministerul de Interne, exact cu planul cu fiecare asemenea loc în care se întâlnesc oameni și există aceste situații”, a spus Ponta. (Foto Adevarul.ro)

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu