Închide

Voluntarul care l-a găsit pe băieţelul dispărut de acasă în urmă cu câteva zile: „L-am găsit, l-am luat în braţe şi i-am spus că e în siguranţă. Mai mare bucurie nu am putut să am”

ActualitateSinteză știri locale by Actual de Cluj - mai 05, 2018 0 242

Gabriel Buzdugan, voluntarul care, la sfârşitul lunii trecute, a găsit un băieţel de 2 ani şi 8 luni dispărut de acasă, în Cluj, a primit, vineri, diploma ”Onoare pentru Cluj”, scrie Mediafax.

Copilul a ieşit, în 27 aprilie, din curtea casei şi nu a mai fost găsit, Poliţia fiind sesizată cu privire la dispariţia acestuia. Băieţelul a fost găsit a doua zi dimineaţă de către voluntarul Gabriel Buzdugan.

”Am ajuns în sat pe la 9.30 dimineaţă şi mi-am întrebat un coleg de la CERT cu ce pot fi de ajutor. M-a trimis în stânga satului unde nu a mers multă lume, eram cu maşina mea. La un moment dat m-am oprit şi m-am dus pe jos să mă pot uita printre tufe. Era o canapea lăsată, m-am uitat sub ea, era un cămin de apă, am verificat. La un moment dat am văzut pe un deal o umbră mică, stătea în loc ca un băţ. Era departe şi m-am dus către ea şi atunci am văzut că era Alex. (…) Era pe un câmp la 2,5 km de casă, era lângă o livadă şi a plecat dimineaţă spre un câmp deschis. Aşa l-am găsit, l-am luat în braţe şi i-am spus că e în siguranţă. Mai mare bucurie nu am putut să am, l-am găsit cu bine”, a spus Buzdugan.

Asociaţia de voluntari CERT Transilvania a fost înfiinţată în anul 2009 şi se ocupă cu intervenţii de diverse tipuri în zone greu accesbilile, în special din zona de munte, dispunând de maşini de teren.

Citeşte ştirea AICI

CERT-Transilvania este, începând de ieri, partener cu Instituția Prefectului Cluj în situațiile de urgență în care ar avea competenţă.

Momentul în care micuţul Alex a fost găsit, într-o filmare publicată de asociaţie:


Sursa foto: Mediafax

Nici un comentariu

Scrie un comentariu