Închide

Volkswagen. Istoric și piese de schimb (A)

ActualitateSocial by Actual de Cluj - iun. 05, 2020 0 111

Istoria producătorului Volkswagen a început în anul 1937. Compania a fost fondată de către German Labour Front iar sediul său era în Wolfsburg. Numele companieie se traduce din germană ca „mașina oamenilor”. Această denumire, în mod particular, facea referire la primul vehicul al companiei. Tipul 1, cunoscut ca și Käfer (Buburuza), a fost printre primele mașini produse în masă ce au ieșit de pe banda transportatoare a producătorului. Popularitatea sa a fost determinată de accesibilitatea sa. Acest vehicul a fost prezentat publicului în anul 1938 și fabricat până în 2003. Ferdinand Porsche însuși a participat la dezvoltarea modelului Beetle care a devenit popular în întreaga lume și care s-a fabricat în peste 21 milioane de exemplare. A participat la multe competiții de curse, în filme, jocuri și și-a pus amprenta ca fiind o mașină de producție în masă, accesibilă,  fiabilă și atractivă.

Gama modernă a modelului de Volkswagen include urmatoarele modele: up! hatchback cu 3 sau 5 uși, modelul hatchback Polo cu 5 uși, modelul Golf (hatchback și estate), modelul Golf SV, modelul Passat (salon și estate), modelele Tiguan SUV, Tuareg și T-roc, crossoverele Touran și Sharan, vehiculul d eteren Amarok și modelul saloon executive Arteon.

Firma ține pasul cu lumea modernă și își impune ca scop protejarea mediului înconjurător, motiv pentru care modelele up! și Golf sunt oferite clienților și în variantă electronică integrale.

În afară de autoturisme, grupul Volkswagen oferă și vehicule comerciale. Acestea sunt reprezentate de minidube și minibuze. Modelele Caddy, Saveiro, Transporter, Caravelle, California și Crafter sunt cele care reprezintă acest segment.

Începând cu primele modele, mașinile cu emblema VW sunt recunoscute pentru fiabilitatea lor, calitatea lor înaltă și pentru consumul de combstibil eficient.

În ani diferiți, modelele Polo și Golf au câștigat premii recunoscute cum ar fi: „Car of the Year”, “United States Motor Trend Car of the Year” și “European Car of the Year”. Gama producătorului acoperă interesele a aproape tuturor clinetilor posibili. În anul 2018, mai bine de 10 milioane de mașini s-au vandut în întreaga lume, lucru care a subliniat importanta popularitate a acestui brand. Piese auto pe care le puteți găsi în magazinul online Rexbo.ro

 

Acest text are caracter de ADVERTORIAL

Sursa foto: volkswagen.ro

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare