Închide

„Vinerea verde” la Cluj. Prefectul Szilard Tasnadi a mers la serviciu cu troleibuzul. Primarul Emil Boc a anunțat că a venit la Primărie pe jos și că vrea să facă transportul public gratuit pentru toată lumea, în fiecare zi de vineri

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - mart. 12, 2021 0 1549

Campania ”Vinerea Verde” nu i-a lăsat indiferenți pe liderii din administrația clujeană. Prefectul Szilard Tasnadi a mers la serviciu cu troleibuzul și a anunțat că așa va proceda în fiecare vineri. Primarul Emil Boc a declarat că a venit pe jos la Primărie.

În plus, Boc a anunțat că vrea ca în Cluj-Napoca transportul public să devină gratuit în fiecare zi de vineri, începând cu luna aprilie. I-a invitat și pe primarii comunelor din Zona Metropolitană racordate la rețeaua publică de transport să susțină și ei financiar extinderea inițiativei și în localitățile lor.

”Eu am venit pe jos la primărie astăzi, susțin mersul pe jos. Și pot să spun că în cadrul acestui proiect de Vinerea Verde, începând din aprilie Primăria Cluj-Napoca va implementa o zi gratuită pe transportul în comun în fiecare zi de vineri. Vom pregăti o hotărâre de Consiliu Local, de transparență decizională, să o adresăm în Consiliul Local, să ne înțelegem cu Compania de Transport Public Cluj-Napoca să vedem eventualele costuri financiare. Am discutat de principiu cu conducerea CTP-ului și am căzut de acord că se poate face, dar acum urmează să stabilim pașii. Dacă vor veni și domnii primari din zona metropolitană să pună niște bănuți va fi gratuit și în zona metropolitană, dar deocamdată va fi în tot municipiul Cluj-Napoca”, a anunțat primarul Emil Boc la Ziua Live.

Prefectul Szilard Tasnadi a mers la serviciu cu troleibuzul, după cum a relalatat Cluj24.ro, și-a cumpărat bilet cu cardul și a spus că va circula în fiecare vineri de asemenea manieră.

”Vinerea Verde” e o iniţiativă lansată de ministrul mediului Tanczos Barna menită să reducă poluarea cauzată de transportul cu maşinile personale în marile oraşe.  Sub sloganul „STOP! Azi maşina stă pe loc!”, această campanie încurajează utilizarea transportului alternativ de către angajaţii din instituţiile publice în scopul reducerii poluării şi, implicit, a emisiilor de carbon, informează un comunicat al MMPS. Ministel îşi propune prin această campanie ca, până la sfârşitul acestui an, cel puţin unul din patru angajaţi să vină în ultima zi lucrătoare a săptămânii la serviciu pe jos, cu bicicleta sau cu transportul în comun şi să renunţe astfel, pentru o zi, la autoturismul personal.

sursa foto: colaj – Cluj 24 (prefectul în troleibuzul 25 în 12 martie 2021) și Facebook (Emil Boc într-un autobuz la București, în urmă cu 2 ani)

 

 

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare