Închide

Vine frigul – încep protestele la Cluj. Serie de 4 în noiembrie. „Un borfaș, condamnat penal, poate decide soartă românilor”

ActualitateTop News by Actual de Cluj - nov. 03, 2017 0 1175

Dacă vine frigul, vin și protestele: se anunță miting de amploare duminică seara în Cluj-Napoca – împotriva clasei politice.

Organizatori sunt aceiași care au pus la punct și ultimele mitinguri de amploare din oraș. Motivul – apărarea Justiției și a Statului de Drept. „Continuăm ce am început iarna trecută!”, arată organizatorii. „Începe a două luptă pentru apărarea Justiției și Statului de Drept în România. E un război de de uzură, așa că ce putem învață din iarnă trecută e în primul rând să ne conservăm energia, să nu ne lăsăm demoralizați ușor, să nu ne așteptăm la miracole peste noapte și să nu ne luăm ochii de la scopul nostru. Toate schimbările de durată cer timp”.

Mitingul de duminică seara de la Cluj are două revendicări. Prima – proiectul de modificare al Legilor Justiției a ajuns deja în Parlament și urmează să fie supus dezbaterii și votului în plen. „Inspecția Judiciară va deveni o unealtă politică în mână ministrului Justiției.  Numirea procurorilor-șef de către ministru, fără control din partea președintelui inseamnă că DNA se va întoarce la PNA, iar Parchetul devine subordonat intereselor politice. Dacă acest pachet de legi va fi adoptat de Parlament ar însemna un dezastru pentru România și cetătenii ei. Ne putem luă adio de la o justiție independentă”, arată organizatorii. A doua – luni, senatorii din comisia juridică au dat raport negativ unui proiect de lege care-i împiedică pe cei condamnați penal să ocupe funcția de președinte al țării. „Urmează votul în Senat. Asta înseamnă că un borfaș, condamnat penal, poate decide soartă românilor și îi va reprezenta pe aceștia”, mai arată organizatorii.

Mitingul e programat duminică la ora 18, dar e doar primul dintr-o serie – în fiecare duminică, la aceeași oră, în întreaga lună noiembrie, sunt așteptate astfel de proteste în piața Unirii. Mitingul se anunță masiv: 2.500 au anunțat că participă și în total aproape zece mii se mai gândesc, la ora publicării acestei știri.

Tags

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare