Închide

Vine criza? Scăderi pe toată linia la numărul de înregistrări de firme, Clujul are cele mai multe după București, dar sunt mai puține cu 30% într-un an

EconomieTop News by Actual de Cluj - aug. 03, 2020 0 141

Clujul e județul din țară cu cele mai multe firme înregistrate în primul semestrul al acestui an, după Capitală, după cum arată Oficiul Registrului Comerțului.
Astfel, în Cluj au fost înregistrate în primul semestru al anului un număr de peste 2.500 de persoane juridice ori persoane fizice autorizate (PFA), mai exact 2.544, cifră depășită doar de București, la mare distanță, cu aproape 7.800 de înregistrări.
Clujul e urmat de județul Ilfov, cu 2.261 firme și PFA-uri înregistrate în S1. Să menționăm că, pe fondul pandemiei de coronavirus care a paralizat mare parte din sectoarele economice și a încetinit considerabil altele, la Cluj numărul e mai mic cu aproape 30% față de același interval de anul trecut. Toate județele înregistrează scăderi considerabile: la București numărul e mai mic cu 14%, iar în Ilfov – 12%. Județul Timiș, al patrulea în ordinea celor mai multe înregistrări, a înregistrat și cea mai mare scădere, de aproape 40%.
În total în țară în S1 numărul firmelor și PFA-urilor înregistrate a fost de peste 49.000, dintre care 33.900 SRL-uri, în scădere cu nu mai puțin de 37% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Să precizăm că, potrivit Registrului Comerțului, în luna iunie numărul total al firmelor și PFA-urilor înregistrate a fost de aproape 11.300, dintre care cele mai multe în București – 1.650 – și Cluj – 600.

Amintim, un studiu al Universității ”Babeș-Bolyai” dat publicității săptămâna trecută a arătat că economia Clujului a început să-și revină după câteva luni în care a înregistrat scăderi din cauza pandemiei. Citește și:

UBB: Clujul a fost puternic lovit de pandemie, zeci de mii de contracte de muncă suspendate, dar și-a revenit repede

Nici un comentariu

Scrie un comentariu