Închide

Vindeau online teste rapide de depistare a coronavirusului, procurorii spun că erau false, fac percheziții la Cluj

ActualitateSănătate by Actual de Cluj - mart. 26, 2020 0 104

Percheziții la Cluj într-un dosar în care mai multe persoane sunt acuzate că vindeau online teste rapide de depistare a coronavirusului, despre care anchetaorii spun că erau false.

Perchezițiile le fac procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 din Capitală. ”Într-o cauză penală înregistrată pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, s-a dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la săvârşirea infracţiunii de înşelăciune. În data de 25 martie, au fost puse în executare 10 mandate de percheziţii pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Constanţa Galaţi şi Cluj”, arată procurorii.

Anchetatorii au ridicat de la o firmă aproape zece mii de teste rapide pentru depistarea infecţiei cu coronavirus, despre care anchetatorii susţin că sunt false. ”În urma efectuării percheziţiilor, au fost identificate şi ridicate de la sediul unei societăţi comerciale 9.360 de teste inscripţionate „VivaDiag Covid 19 lgM/lgG Rapid Test”, care erau prezentate în mediul online drept teste rapide pentru depistarea infecţiei cu Covid – 19, dar cu privire la care există suspiciunea că nu au această aptitudine. Mai mult chiar, în cuprinsul prospectului întocmit de producător se menţionează, în mod expres, că testul nu poate fi folosit pentru diagnosticarea cu Covid – 19”, mai spun anchetatorii.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu