Închide

Vin studenții: la cea mai mare universitate din țară vin studenți în anul I cât un orășel

EducaţieTop News by Actual de Cluj - iul. 16, 2019 1 341

A început admiterea la cea mai mare universitate din țară după numărul de studenți, cu aproape 5.000 de locuri bugetate și alte peste 9.400 de locuri cu taxă – în total cât un orășel de talia Huedinului.
Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca e cea mai mare din țară ca număr de locuri scoase la concurs la facultățile sale; admiterea la UBB a început în această dimineață și doar la nivel de licență universitatea din Cluj scoate la concurs 4.975 locuri bugetate, peste 9.400 de locuri în regim cu taxă și 2.700 de locuri pentru învățământ la distanță. La master UBB oferă alte 3.375 locuri la buget și peste 6.100 de locuri la taxă. În total universitatea din Cluj are nu mai puțin de 244 programe de licență și alte 217 programe de master, e cel mai mare număr din țară.
În schimb în ce privește cazarea studenților universitatea lasă serios de dorit: deschide porțile pentru 14.000 de persoane dar numărul total de locuri de cazare pentru toți studenții universității e de doar puțin peste 6.000.

  • Tags

    Un comentariu

    1. n-ar trebui sa se mai accepte un numar mai mare de studenti decat oferta de cazare. Poate asa faultatile vor investi prima data in infrastructura de cazare si dupa sa suplimenteze locuri la taxa sau sa creeze sectii noi.

    Scrie un comentariu