Închide

VIDEO UNTOLD 2018, ziua 1: Mii de turiști în Cluj sunt gata de petrecere la cel mai așteptat festival al verii

FestivalTop News by Catalin Suciu - aug. 02, 2018 0 666

E Untold, iar Clujul se umple de turiști. Studenți, studenți din străinătate, petrecăreți de ocazie sau clujeni, oameni ai locului, s-au pregătit de festival.

UNTOLD 2018. Sunt montate  9 scene, iar pe cea principală vor urca Black Eyed Peas, The Chainsmokers, Jason Derulo şi unul dintre cei mai iubiți artiști ai publicului Untold, Armin van Buuren.

De la ora 12:00 festivalul și-a deschis porțile. Tineri din toată țara și din toate colțurile lumii sunt așteptați să petreacă timp de patru zile.

Edward, un tânăr de 34 de ani din Anglia, care lucrează într-o bancă, spune că așteaptă festivalul încă de la finalul ediției trecute. „Atunci am fost pentru prima dată la sugestia unor amici români. Clujul e fantastic, îmi place arhitectura, de exemplu. Dar să știți, am venit, în primul rând, să petrec. Sunt oficial în vacanță, îmi închid și telefonul”, povestește englezul, care a venit însoțit de alți patru amici.

„Românii sunt foarte primitori, am rămas surprins, iar orașul e fantastic”, povestește Andrea, antreprenor din Rimini, Italia, care deține mai multe hoteluri.

Deoacamdată e liniște în perimetrul festivalului, dar se anunță o seară incendiară. Locurile de cazare sunt ocupate peste tot, dar mai puteți găsi cazări căutând pe olx. Sunt zeci de apartamente scoase încă la închiriat, la prețuri de peste 400 de euro.

7000 de oameni lucrează pentru organizarea Untold.  În prima noapte de festival din cele 4, pe scena principală vor urca The Chainsmokers, Parov Stelar, Afrojack şi Diplo.

Este o desfăşurare de forţe impresionanată aici în zona zero a festivalului, unde s-au ridicat scene uriaşe şi se pregătesc locurile pentru distracţia celor patru zile şi patru nopţi.

Peste 450 de polițiști vor asigura ordinea în fiecare zi a festivalului, iar acestora li se adaugă jandarmeria și alte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. În afară de camerele de supraveghere de la stadionul Cluj Arena , mai sunt amplasate încă 80 de camere de supraveghere în împrejurimi. „E cel mai sigur festival din România, din Eruopa. Avem și un public foarte civilizat. Din punct de vedere al faptelor penale stăm foarte bine, anul trecut au fost foarte puține față așteptările noastre”, anunță colonelul Liviu Uzlău, reprezentantul Jandarmeriei.

E bine de menționat că e interzis accesul în festival cu bagaje volumioase sau rucsacuri de dimensiuniu mari. E interzisă, de asemenea, utilizarea dronelor, iar cei care vor încerca să filmeze în felul acesta, riscă amenzi sau sancțiuni de ordin penal.

Spre deosebire de anul trecut, forțele de ordine vor acționa împreună în urma unui demers care vizează eficientizarea siguranței pentru public. Poliția, Jandarmeria, Inspectoratul pentru Situații de Urgență și alte organe operative ale MAI vor colabora în permanență pe durata festivalului, a precizat Comisarul Șef al IPJ Cluj, Mircea Rus.

În privința asigurării pentru situații ce necesită intervenții medicale, în incinta UNTOLD va fi amenajat un spital mobil. Peste 120 de pompieri și cadre medicale, medici, asistenți și paramedici voluntari vor fi prezenți non-stop la festival. Am sporit numărul efectivelor, am încercat să facem mai bine, măsuri de precauție, de siguranță.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.
  • Articole similare