Închide

UPDATE VIDEO Trafic paralizat sâmbătă seara la Cluj/Niciun utilaj de deszăpezire nu ieșise pe artere principale din cartiere/ Tamponări și coloane de mașini

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - feb. 05, 2023 0 489

Pe mai multe artere din cartierele Clujului s-a circulat, nu doar în condiții de iarnă sămbătă seara, ci absolut haotic. Clujenii s-au plâns că nu au văzu niciun utilaj de deszăpezire pe artere din Zorilor, Borhanci, Calea Turzii, Grigorescu etc. Probleme cu circulația s-au înregistrat și pe drumuri județele, a arătat și Inspectoratul Județean de Poliție Cluj, din cauza viscolului și zăpezii din seara de 4 februarie.

 

Pe grupurile de pe Facebook dedicate Traficului s-au postat zeci de filmulețe prin care clujenii au bătut obrazul liderilor orașului dar și firmei de salubrizare Supercom. Deși a viscolit și s-a circulat  cu viteze reduse, mașinile din trafic au patinat, s-au tamponat iar șoferii și-au exprimat consternarea că orașul a ajuns pradă zăpezii, deși primarul Emil Boc lăuda în urmă cu câteva zile operatorul de salubritate că a făcut diferența, odată preluat serviciul de salubritatea stradală din Cluj-Napoca. Autobuzele au stat minute bune pe avarii în trafic.

(sursă VIDEO, Info Trafic Cluj-Napoca -George Octavian/Facebook)

S-a circulat cu dificultate și pe alte rute din județ. De asemenea, pe centura Grigorescu-Florești, pe drumul național DN1, între Florești și Cluj-Napoca.

Inspectoratul Județean de Poliție a informat în 4 februarie seara  că mai multe drumuri sunt închise din pricina viscolului și zăpezii – DJ107M – zona Săvădisla – Lita, DJ 103 G – zona Aiton, DJ 103 M – zona Rediu. 

„La această oră se circula cu dificultate, în condiții de iarnă, pe mai multe artere rutiere din județul Cluj, atât din mediul urban, cât și rural, din cauza poleiului și viscolului. Se acționează cu utilaje specifice, însă cantitățile de precipitații, sub formă de ninsoare favorizează noi depuneri pe carosabil. Manifestați atenție sporită, măriți distanța de siguranță între autovehicule și nu vă angajați în deplasări pe drumuri închise pe timpul iernii. Recomandăm cetățenilor să se intereseze din timp asupra condițiilor de drum și eventualelor restricții de circulație impuse preventiv pe anumite sectoare”, a arătat Inspetoratul de Poliție clujean.
 

May be an image of snow

(sursa foto/Facebook/Inspectoratul Județean de Poliție Cluj-Napoca)

UPDATE:

Primăria Cluj-Napoca a transmis astăzi,  5 februarie, o informare privind situația deszăpezirii la Cluj-Napoca, perioada 04.02 (ora 18.30) – 05.02 (ora 08.00).

„Firmele au început acțiunea la 18.30 cu urgențele 1,2,3+stații de autobuze și trotuare, pe care le-au finalizat la ora 22.45. De la ora 22.45, până la ora 02.25 s-a intrat cu plugurile. De la ora 02.25 până la 06.30 s-a reluat acțiunea de deszăpezire cu materiale pe străzile în panta, poduri, stații CTP și trotuare. Supercom a acționat cu 17 utilaje și 25 de muncitori și a utilizat 122 tone sare și 15 tone clorură de calciu. Brantner a  acționat cu 12 utilaje și 24 muncitori, a utilizat 235 tone sare și 4 tone CaCl2. De asemenea, a fost mobilizată Poliția Locală pentru devierea traficului pe anumite străzi pentru facilitarea accesului utilajelor de dezapezire”, a transmis Biroul Mass Media al Primăriei.

sursă foto cover: captura/video/Infor Trafic Facebook

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare