Închide

VIDEO „Rămâi cu bine, excelență!” / Cum și-a părăsit biroul, Sabin Sărmaș, după ce Boc a avut grijă să-l înlăture de la șefia Comisiei de IT

ActualitatePoliticaTop News by Luminiţa Silea - mart. 13, 2024 0 556

Deputatul clujean Sabin Sărmaș și-a adunat lucrurile din biroul pe care l-a ocupat în ultimii doi ani, ca șef al Comisiei de Tehnologia Informației din Camera Deputaților, nu fără să creeze un moment de ironie la adresa lui Emil Boc, cel care a cerut ca Sărmaș să fie înlăturat din funcție, imediat după ce deputatul a anunțat că vrea să candideze la Primăria Cluj. În locul lui Sărmaș, la șefia Comisiei parlamentare a fost numit Sorin Moldovan, un trepăduș din vechea gașcă PDL-istă, care n-are nicio experiență în domeniul IT.

„Cine pierde când oamenii buni sunt înlocuiți cu supușii șefului?”, se întreabă retoric Sărmaș, liberalul clujean care și-a anunțat o candidatură independentă la Primăria Cluj Napoca. El arată că gestul lui Boc era unul previzibil și că se aștepta să fie înlocuit din funcție.

„Of, ce Dor, ce Chin, ce Jale! Îmi va lua ceva timp să îmi revin, dar trebuie să am curaj să merg mai departe”, spune cu amuzament Sabin Sărmaș în video-ul postat pe rețele de socializare, readucând în atenție și informația că Emil Boc se pregătește să plece pe o poziție mai înaltă, la Bruxelles.

„La revedere, maestre! Rămâi cu bine, excelență! Mult succes la Bruxelles!”, îi transmite Sărmaș lui Emil Boc.

În mai multe rânduri, deputatul clujean a avertizat că actualul primar clujean se pregătește să plece pe o poziție mai însemnată la nivel european și că va să candida la Primăria Cluj doar formal, pentru ca peste câteva luni să paseze scaunul unei persoane agreate, cel mai probabil lui Ovidiu Câmpean, pe care Boc l-a făcut director în Primărie și mai apoi și secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene.

Sabin Sărmaș admite că disidența l-a costat funcția și mai mult ca sigur excluderea din partid, însă el arată că e pregătit să se desprindă de „tătucul” Boc, mai cu seamă că nu e de acord cu maniera în care acesta a înțeles să-și mențină puterea doar pentru el și grupul celor care nu-i ies din cuvânt.

În mod sugestiv, Sărmaș lasă fotografia cu Emil Boc în biroul din care a fost înlăturat. În fotografie apare Sărmaș cu Emil Boc, într-un din momentele politice de început, când Sărmaș intra în Consiliul Local.

„Am luat și medalia la un moment dar n-a mai contat când m-am ridicat împotriva tătucului. Dar îți spun cine câștigă, excelență, câștigă Clujul! Pentru că va avea în mine un primar ce nu primește moștenire orașul, ci se va bate pentru el”, îi transmite Sărmaș lui Emil Boc.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.