Închide

VIDEO Primul bob alpin din Transilvania, deschis pe Pârtia Feleacu

ActualitateSinteză știri locale by Catalin Suciu - iul. 31, 2018 1 2752

Primul circuit de bob alpin din Transilvania a fost inaugurat în Feleacu, pe terenul ocupat iarna de pârtia de ski. Investiția în cele 12 boburi și circuitul a fost acoperită în cea mai mare parte din bani europeni.

Dacă primele teste au avut loc în 2014, acum s-a inaugurat traseul de 1,5 kilometri, distanță care poate fi parcursă cu maximum 60 de kilometri pe oră. Boburile sunt pentru una sau două persoane și suportă maximum 150 de kilograme. Traseul se parcurge în 1-3 minute iar pentru o coborâre o singură persoană se plătește 30 de lei. Dacă în bob sunt două persoane, acestea plătesc 40 de lei pentru o coborâre. În acest preț este inclusă și urcarea, care se face cu ajutorul croselor de teleschi. Copii sub 14 ani trebuie însoțiți în bob de un părinte sau un tutore.

Bobul alpin proaspăt inaugurat este vedeta parcului de distracții din Feleacu, dar spațiul pârtiei este ocupat vara de o serie întreagă de instalații și construcții: teren de paintball, perete de escaladă, tiroliană, tir cu arcul, traseu de biciclete, zorbing sau pistă de turbing. Fun Park-ul de lângă Cluj-Napoca este singurul lor din Ardeal unde se poate practica tubing-ul, având o pistă specială pentru așa ceva.

Citiți mai multe pe Evenimentar

 • author photo two

  Catalin Suciu

  Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

  Un comentariu

  Scrie un comentariu

  Articole similare