Închide

VIDEO „Plouă” cu apă uleioasă și bucăți de tencuială peste mașinile riveranilor parcate sub podul Calvaria. Oamenii se tem că într-o zi se vor trezi cu podul în cap

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - mart. 09, 2021 0 783

După trei ani de la primele plângeri publice, situația e neschimbată. Oamenii care parchează sub podul Calvaria din cel mai mare cartier al Clujului, Mănăștur, se plâng că, după lucrările de asfaltare făcute anul trecut de regia Primăriei pe pod, au început din nou să pice bucăți de tencuială și să se scurgă lichid pe mașinile lor. În 2017, cei care parcau aici, cu abonament, pe locurile gestionate de Primărie, aveau aceleași probleme. „O să ne trezim odată că pică podul peste mașini. Sistemul de scurgere a apei de pe pod e ruginit, lipsesc burlane. Periodic se scurge apa de pe pod, direct pe mașinile noastre”, spun mănășturenii. Ei afirmă că au sesizat situația Primăriei, că sunt dispuși să caute împreună soluții, însă că instituția evită să rezolve problema podului.

De la an la an, podul de la Calvaria se degradează, iar oamenii care au abonamente de parcare de la Primărie sub acest pod se plâng că trebuie să își țină mașinile acoperite deoarece nu doar la fiecare ploaie sau la schimbările de temperatură, ci zilnic curge un lichid uleios pe autoturisme și pică frecvent bucăți de tencuială din pod. Mai mici, mai mari, însă riveranii spun că și-au dus deja de mai multe ori mașinile la vopsit. Sunt zile când e foarte rău și atunci își mută mașinile spre zona verde sau le învelesc cu folii și huse. Sunt zile mai bune în care găsesc doar bucățele mici de tencuială pe capotă iar bucățile mai mari sunt pe lângă mașini.

(fotografii de la începutul anului 2021)

Radu Cămărășan, unul dintre riverani, spune că situația s-a agravat din toamnă, după ce Primăria a turnat un nou strat de asfalt pe pod. „Acum se folosește alt tip de asfalt, din ăsta mai poros, care permite scurgerea apei. Însă apa se scurge acum pe mașinile noastre. Și nu e apă, e un lichid uleios care curge de pe pod”, a arătat și Ioan Hanc, un alt vecin.

„Uitați-vă acolo sus, unde e tabla aia ruginită. Pe acolo era burlanul de scurgere. Vedeți, de sus, vine aici în bazinele astea de beton și merge în canalizare. Toate îs ruginite, burlanele care au mai rămas. Altele nu mai sunt. Poate s-a înfundat sistemul de scurgere, poate nu s-a pus bine asfaltul. O problemă este cu certitudine și noi i-am cerut Primăriei să intervină, i-am sesizat situația. Pică tencuiala de pe pod, acum pică bucăți de beton pe mașini”, a mai spus Radu Cămărășan.

O altă vecină, Reghina, arată înspre capota mașinii pătată de la atâta lichid care se scurge. „Vedeți, nu se mai duce, nu mai poți să îl ștergi decât cu vopseaua. Noroc că mai pot să dau mașina mai în spate, spre zona verde, mai avem loc noi cei de pe partea asta”, a adăugat ea. „O să ne trezim odată cu pică podul peste mașini. Sistemul de scurgere de pe pod e ruginit, lipsesc burlane. Periodic se scurge apă uleioasă de pe pod, direct pe mașinile noastre”, a completat Ioan Hanc.

Oamenii spun că sunt dispuși să își ofere expertiza, să caute soluții, numai Primăria să rezolve această problemă. „Până acum nu s-a interesat nimeni. N-o fi podul Primăriei, nu știm de ce. Noi suntem aici și suntem dispuși să purtăm un dialog, să căutăm soluții să rezolvăm această situație. Nu putem aștepta să ne trezim cu mașinile distruse sau să fim nevoiți să parcăm în alte locuri”, au mai spus la unison oamenii.

 

 

 

(fotografii din martie 2021)

 

Și în 2017 situația de la Calvaria era la fel. Oamenii s-au plâns public, în martie, că se trezec frecvent  cu fragmente din tencuială şi lichide pe maşinile parcate sub pod.

Vezi și:

Șantier la intrarea în Cluj. S-a asfaltat, acum se modernizează rețeaua electrică și se pun cablurile în subteran pe Calea Florești

Anul trecut, Primăria a turnat asflat nou pe podul de la Calvaria, într-o lucrare pornită pe strada Calea Florești pentru a moderniza zona și a introduce benzi dedicate petru transportul public. Lucrările au fost făcute de Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP), regie subordonată Primăriei.

Reprezentanții Primăriei au transmis că vor analiza situația.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

Articole similare