Închide

VIDEO Grigorescu se revoltă. Oamenii îi cer socoteală lui Boc pentru traficul care intră din Florești, pe Donath

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - iun. 29, 2017 1 3044

Dezvoltările imobialire haotice din Florești afectează din ce în ce mai mult și cartierul Grigorescu. Riverani din această zonă sunt din ce în ce mai supărați după ce s-a inaugurat centura de nord a Floreștiului care aduce trafic infernal în Grigorescu, care intră pe o stradă periculoasă unde se circulă în condiții nesigure, pe doar o bandă accesibilă. Ei bat obrazul primarului Boc și îi cer soluții pentru ca acest cartier, unul dintre cele mai frumoase ale orașului, să ajungă să fie sufocat de mașini.

Ceea ce trebuia să salveze și să degreveze traficul de pe cea mai aglomerată rută din România, Florești-Cluj – o centură de ocolire peste dealuri – a ajuns un coșmar pentru locuitorii unui dintre cele mai frumoase cartiere din Cluj-Napoca.

Centura de nord, la pachet cu ansablurile imobiliare autorizate de Primăria Florești sub pădure, în zona Donath Vest, aduce un trafic infernal pe strada Donath prin cartierul Grigorescu. Riveranii spun că nu pot ieși din parcări, că circulă în coloane la anumite ore de vârf, dar și că tot acest trafic care vine dinspre Florești intră în Cluj-Napoca pe o stradă periculoasă, în pantă, unde în fapt, deși există două benzi (fără trotuare) și asflat, în realitate se circulă doar pe o bandă.

Oamenii din Grigorescu încep să îi ceară primarului Emil Boc socoteală pentru ceea ce se întâmplă dar și soluții. Unii au propus chiar realizarea drumului de pământ prin pădurea Hoia care să scoată traficul în zona Muzeului Etnografic, în așa fel încât să nu mai afecteze așa mult cartierul. Numai că respectiva zonă e și așa sufocată de dezvoltările imobiliare autorizate de Primăria Cluj pe Tăietura Turcului sau de parcul industrial Tetarom I.

Primarul Emil Boc a declarat că este la curent cu problemele apărute în Grigorescu, dar spune că nu este de competența sa să intervină sau să sisteze dezvoltări imobiliare de pe raza comei Florești. Edilul a mai precizat că drumul din zona Donath vest dinspre Florești care coboară în cartieurl Grigorescu exista și că el s-a transformat în drum de circulație ca o alternativă pentru oamenii din Florești. Potrivit lui Boc, deocamdată se fac monitorizări de către arhitectul-șef al județului în privința încărcărilor generate de dezvoltările imobiliare din zona Donath-vest și se caută soluții ca centura mică din Florești să nu strice calitatea vieții oamenilor din Grigorescu.

Intrarea în Cluj-Napoca dinspre comuna Florești, despre care autoritățile clujene deja au anunțat că e mai aglomerată ca una dintre șoselele veterane la acest capitol, artera de intrare din București, DN 1 dinspre Otopeni – 60.000 de mașini care intră zilnic în oraș. Pe acest tronson s-a stabilit chiar și un record național de trafic de peste 74.000 de mașini zilnic.

Ca să degreveze ruta, autoritățile din Florești au pregătit două proiecte – un drum ocolitor pe Valea Gârbăului dar și darea în exploatare a respectivei centuri de nord care dă în strada Donath din Grigorescu.

Dintre acestea, doar centura de nord a fost realizată prin asfaltarea unui drum de pământ existent.

Un alt proiect care ar trebui să salveze Grigorescu de traficul infernal este și centura metropolitană a Clujului pentru care primăria lui Boc face eforturi și lobby ca Ministerul Transporturilor să pornească studiile pentru ca aceasta să fie susținută din bani europeni.

Primarul Emil Boc a făcut declarații despre situația traficului de pe strada Donath în emisiunea Clujul în direct difuzată pe Napoca FM. 

 

 

Un comentariu

  1. Imposibil de citit acest articol. Cine l-a scris? Vreunul venit de la petrecere? Pe bune! Subiectul e bun, sustine interesul public, dar redactarea e cumplita.

Scrie un comentariu