Închide

4000 de infracțiuni în 3 luni în Cluj, cresc infracțiunile contra persoanei

Actualitate by Actual de Cluj - iun. 29, 2017 0 322

Mii de infracțiuni au fost sesizate în Cluj în doar trei luni, conform unei evidențe a Autorității Teritoriale de Ordine Publică.

E vorba mai exact de 4.066 infracțiuni reclamate la Poliție, dintre care marea majoritate – 70% – sunt infracțiuni judiciare.
Infracţiunile contra persoanei reprezintă un sfert, adică 23% din totalul infracţiunilor înregistrate în primele trei luni ale acestui an, în creștere față de anul trecut. Ponderea cea mai mare în această categorie de de criminalitate o au infracţiunile de lovire sau alte violenţe sesizate. Infracţiunile contra patrimoniului reprezintă mai bine de jumătate, adică 56% din totalul infracţiunilor înregistrate în același interval.
Au fost descoperite 188 de infracţiuni de natură economico-financiară pentru care au fost cercetate 576 persoane, mai arată ATOP; s-a dispus începerea urmăririi penale în 52 de cauze penale de evaziune fiscală, cele mai multe vizând domeniile agroalimentare, construcţii, lemnoase şi transporturi.
În judeţul Cluj infracţiunile stradale înregistrate reprezintă aproape 8% din totalul infracţiunilor sesizate, iar 91% dintre acestea sunt infracţiuni de furt. Dintre infracţiunile de furt stradal, ponderea cea mai mare o au furturile din buzunare, poşete şi genţi, aproape jumătate – 40% din total.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare