Închide

VIDEO Concert extraordinar la Cluj, al Orchestrei Academice de Stat „Otyrar Sazy” din Almaty, Kazahstan, luni, 12 septembrie

ActualitateCulturăMuzicaSocialTop News by Actual de Cluj - sept. 07, 2022 0 545

Pentru marcarea celor 30 de ani de relații diplomatice dintre Republica Kazahstan și România, Consulatul Onorific al Republicii Kazahstan din Cluj-Napoca, Orchestra Academică de Stat de Folclor și Etnografie “Otyrar Sazy” din Almaty va susține un concert extraordinar la Cluj Napoca.

Evenimentul se va desfășura luni, 12 septembrie, la Opera Națională Română din Cluj-Napoca, de la ora 18.00, fiind organizat de Consulatul Onorific al Republicii Kazahstan din Cluj-Napoca în parteneriat cu  Ambasada Republicii Kazahstan în România.

La eveniment va fi prezent și Ambasadorul Republicii Kazahstan în România, Nurbakh Rustemov.

Orchestra academică popular-etnografică “Otyrar Sazy” a fost fondată în anul 1982, fiind denumită după un instrument muzical antic cu același nume. Acest ansamblu unic oferă ascultătorului un cadru special datorită instrumentelor muzicale tradiționale kazahe cum ar fi dromba, kobyz etc., susținând concerte atât pe plan național cât și internațional, câștigând Premiul Internațional al Fundației Zhambyl în anul 1996.

Repertoriul orchestrei se bazează pe opere populare, legende și lucrări ale compozitorilor kazahi în stil popular.

Pentru bilete se poate accesa direct www.bilete.ro

Pentru obținerea locurilor în cadrul concertului, doritorii sunt rugați să confirme prezența și numărul de persoane care vor participa la eveniment până cel târziu în 8 Septembrie, la e-mail camelia.budai@neocrest.ro sau la nr. 0799 500 706.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare