Închide

VIDEO Clujul, primul oraș din România cu autobuze autonome, fără șoferi. Primul va circula de anul viitor în centru

ActualitateTop News by Catalin Suciu - oct. 21, 2019 0 1206

Clujul ar putea ajunge primul oraș din estul Europei care va avea mijloace de transport în comun fără șoferi. Proiecte similare se derulează în acest moment în orașe precum Paris sau Viena.

Nu e glumă. Cluj-Napoca vrea să implementeze din 2020 un proiect-pilot care vizează transportul în comun fără șofer. Potrivit administrației locale, Clujul va lua exemplul unor alte orașe europene ca și Paris sau Viena. Pentru început, Clujul va testa de anul viitor un autobuz fără șofer, iar în viitor pe străzi ar putea apărea și mai multe.

„Ne dorim să punem în circulație, experimental, pentru început, un autobuz autonom, care există în marile orașe europene care să deservească o arie de circulaie prin zona centrală. Pentru a arăta în primul rând că acest oraș susține dimensiunea modernă, inovarea, inteligența artificială pe care nu o vom putea evita niciunul dintre noi. Va fi un mijloc de mobilitate al viitorului. Anul viitor sper să îl vedem într-o formă sau alta pe străzile Clujului”, a anunțat primarul Emil Boc.

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.
  • Articole similare