Închide

VIDEO Ce a spus viceprimarul Anna Horvath despre perchezițiile la locuința sa și la primărie

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - oct. 10, 2016 0 610

Viceprimarul Anna Horvath a declarat, azi, la primărie în timpul perchezițiilor derulate de procurorii DNA că ancheta vizează posibile nereguli cu privire la finanțările din cadrul campaniei pentru alegerilor locale din 5 iunie la care aceasta a fost candidat și legături cu activitatea sa din primăria clujeană. Horvath a mai spus că procurorii au mai cerut documente și de la alte direcții din primărie, fără să confirme că este vorba despre Direcția de Urbanism, așa cum au informat sursele Actualdecluj.ro.

„Eu nu pot să dau detalii în ce cauză. E în curs o cercetare penală privind posibile neregularități referitoare la finanțarea campaniei electorale unde am fost candidat la primăria municipiului Cluj-Napoca. Se caută posibilele legături între finanțarea campaniei electorale pentru alegerile locale și activitatea mea administrativă din cadrul primăriei Cluj-Napoca ca viceprimar”Deocamdată, procedural, n-am nicio calitate în anchetă. Se fac demersuri, conform codului de procedură penală. Nu vă pot da detalii asupra documentelor ridicate sau controlate. DNA va da detaliile pe care le va considera de cuviință probabil la finalul zilei. Am fost percheziții domiciliare, la cabinetul viceprimarului, posibil și la alte direcții din primărie. De când lucrez în adm publică locală, în cei 15 ani în care am lucrat în diferite instituții publice,  am încercat din răsputeri să respect legea și tot ceea ce fac să fie în conformitatea cu legea. Dacă se găsesc indicii pentru neregularități comise voi vedea care sunt acestea și voi sta la dispoziția organelor. Au fost acasă la mine cât și în birou. De acasă au ridicat agende persoanele. Am foarte multe agende pentru că am obicieiul să îmi notez toate lucrurile pe care trebuie să le fac la primărie”, a declarat Horvath.

(sursa VIDEO: http://www.szabadsag.ro)

Potrivit declarație de avere, Anna Horvath a donat pentru acoperirea cheltuielilor campaniei UDMR Cluj de la locale suma de 36.400 de lei.

 

 

sursa: declarație avere Anna Horvath, primariaclujnapoca.ro

sursa: declarație avere Anna Horvath, primariaclujnapoca.ro

DNA și la sediul UDMR Cluj

Anna Horvath a pus și pe Facebook un mesaj în care confirmă că perchezițiile procurorilor i-a vizat și pe doi dintre consilierii săi personali.

„În această dimineață, DNA a efectuat percheziții la sediul Primăriei Cluj-Napoca și la domiciliul a doi dintre consilierii mei personali. Se investighează presupuse nereguli din perioada 2014-2016.

Din anul 2012, sunt viceprimar al municipiului Cluj-Napoca si reprezint UDMR în aceasta instituție. În tot acest timp am acționat strict în baza legilor aflate în vigoare, cu onestitate. Mă aștept ca și procurorii DNA să își exercite atribuțiile conform legii. În prezent, biroul meu se află în totalitate la dispoziția lor.

În măsura în care ancheta ne va permite, vom da publicității toate informațiile necesare”, a fost mesajul postat pe Facebook de viceprimarul clujean.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare