Închide

VIDEO Casă-atelier pentru copii, din arsenalul Moșului, în Piața Unirii. Cum arată și în ce se va transforma la anul

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - dec. 04, 2015 0 332

Căsuța Moșului e noutate pe care primăria a pregătit-o părinților clujeni pe perioada Târgului de Crăciun din Piața Unirii. Adică un proiect dezvoltat cu un partener mai vechi al administrației locale din cadrul Serilor de Vară și a Zilelor Clujului – Big Time Production, care a dezvoltat o asociație, Ludoteka, și face ateliere pentru copii în fiecare zi în casa-atelier din centrul orașului.

„E noutatea de anul acesta pentru copii și clujeni, Casa Moșului. Un parteneriat cu o asociație, Ludoteka. Prin grija unuia dintre sponsorii pe care îi avem pentru Târgul de Crăciun a fost aranjată și decorată această căsuță a Moșului. E și încălzită. Aici au loc ateliere după un program stabilit de cei din asocieație, iar părinții își pot înscrie copii la activități pe toată durata târgului. Cei care susțin atelierele sunt remunerați, prin grija aceluiași sponsor, însă modic și simbolic”, au explicat reprezentanții primăriei.

Vor avea loc ateliere de confecționat ornamente pentru bradul de Crăciun, de muzică, de pictură, de fotografie, de modeleaj sau origami, după un program pus la punct de Asociația Ludoteka. Participarea se face pe bază de inscriere, prin e-mail, pe pagina oficială de facebook sau la numărul de telefon de pe site-ul oficial al asociației, www.ludoteka.ro.

Programul atelierelor din Căsuța Moșului

program

program2

program3

Clujenii pot lăsa și un mesaj pentru Moșul, cu ce-și doresc să primească de la el de Crăciun, într-un spațiu special amenajat pe mica terasă a căsuței, într-un brad înscrustat pe petetele acesteia. „Nu înseamnă că se vor da cadourile cerute. Sunt mesaje simbolice iar cei care le scriu vor primi, probabil, în timp, darurile pe care și le doresc. Vă dați seamna că venea orice și scria un Ferrari roșu și atunci primăria avea de cumpărat prea multe mașini. Mulți copii au scris frățiori și nici cu asta nu ne descurcam”, au mai spus, în spirit de umor de sărbători, reprezentanții primăriei.

Asociația Ludoteka intenționează să transforme căsuța moșului din această iarnă într-un festival pentru copii care urmează să aibă loc în parcul centrat între 25-26 iunie 2016. Cu deviza învățare prin joc și activități pentru copii.

 

 

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu