Închide

Vicepremierul Turcan: Untold și Electric Castle ar putea primi ajutor de stat. ”Un leu investit în această industrie de festivaluri poate genera venituri de zece ori mai mari”

Actualitate by Actual de Cluj - sept. 10, 2020 1 199

Vicepremierul Raluca Turcan spune că marile festivaluri din țară, care au suferit pierderi considerabile după ce au anulat edițiile din acest an din cauza pandemiei, vor fi sprijinite de Guvern.

Două dintre cele mai mari festivaluri de gen sunt organizate la Cluj, Untold și Electric Castle, iar un al treilea este organizat de echipa care organizează Untold în centrul Clujului, pe malul mării, Neversea.

”Industria organizatoare de evenimente culturale mari a fost nevoită să-și întrerupă activitatea complet pentru cel puțin un an. Pierderile au fost mari atât pentru organizatorii evenimentelor, cât și pentru iubitorii de muzică, economia națională și chiar pentru promovarea țării. Un leu investit în această industrie de festivaluri poate genera venituri de zece ori mai mari”, consideră Turcan.

Aceasta spune că Guvernul urmărește să creeze o schemă de ajutor de stat pentru industria festivalurilor, fără să precizeze deocamdată în ce constă acest ajutor.

Un comentariu

  1. Dacă as înlocui untold și electric castle cu ‘sănătate’ și ‘educatie’ ar fi un articol care m-ar bucura.
    Sănătatea și educația generează de 1000 de ori mai multa valoare decât investiția în sine.

Scrie un comentariu