Închide

Vești bune, se redeschide Teatrul din Cluj, anunță premiere în stagiune, spectacolele vor fi transmise și pe Internet

Cultură by Mihai Prodan - sept. 10, 2020 0 221

Vești bune în pandemia de coronavirus care a paralizat cam toate sectoarele de activitate și a închis sălile de spectacole: Teatrul Național din Cluj-Napoca își redeschide stagiunea, peste câteva zile – dar cu anumite condiții.

”Am adoptat măsuri speciale cu privire la respectarea distanţei minime obligatorii de 1,5 metri, reducerea gradului de ocupare a locurilor din sală, purtarea măştii de protecţie, dezinfectarea regulată a suprafeţelor şi adaptarea spectacolelor la noile condiţii de joc impuse”, transmite secretarul literar al instituției de cultură din Cluj, Eugenia Șarvari.

Primul spectacol al stagiunii 2020/2021 se va juca pe 27 septembrie în studioul Euphorion: ”Amalia respiră adânc” de Alina Nelega, în regia lui Tudor Lucanu, cu îndrăgita actriţă Anca Hanu, care a primit, pentru acest rol, premiul pentru cea mai bună actriță în rol principal la Gala Premiilor Uniter, în 2015.  În schimb, ediţia din acest an a festivalului Întâlnirile Internaţionale de la Cluj – ediţia aniversară cu numărul 10 – va fi reprogramată pentru luna octombrie a anului viitor.

Stagiunea programează și două spectacole în premieră pe scena mare a teatrului, bazate pe romanul ”Demonii” de Feodor Mihailovici  Dostoievski, în viziunea regizorului Tudor Lucanu. Spectatorii vor avea posibilitatea să vadă premierele acestor spectacole atât pe scena mare a teatrului, cât şi online, în regim de live streaming.

Programul va include, de asemenea, și două spectacole în premieră create special pentru mediul online: ”În oglindă” de Radu F. Alexandru, în regia Andreei Iacob, şi ”Omul din cerc” de Matei Vişniec, în regia lui Răzvan Mureşan.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Cursuri de specializare la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.
  • Articole similare