Închide

Teatrul Maghiar din Cluj deschide stagiunea peste două zile, pe o scenă în aer liber. Ce pregătește în a 228-a stagiune

Cultură by Actual de Cluj - sept. 14, 2020 0 56

Teatrul Maghiar din Cluj deschide stagiunea următoare peste două zile, pe o scenă în aer liber.

Teatrul Magiar din Cluj deschide stagiunea cu un spectacol în 16 septembrie, seara la ora 20, pe scena amplasată pe malul Someșului, cu premiera clujeană a spectacolului ”Porno – Povestea soției mele” de András Visky, în regia lui Árpád Árkosi. Spectacolul este programat și în 17 septembrie, tot în aer liber, și în stala studio în 21 septembrie, cu ocazia Zilei Dramaturgiei Maghiare.

Tot pe malul Someșului se va juca, în 19 și 26 septembrie, la ora 19, și spectacolul ”Un tramvai numit dorință” de Tennessee Williams, în regia lui Tom Dugdale.

Stagiunea – a 228-a de la înființarea teatrului – programează încă trei premiere. Cu ocazia prezentării spectacolului ”Romeo și Julieta” de William Shakespeare, în regia lui Attila Vidnyánszky jr, publicul spectator va avea ocazia de a-i vedea pentru prima oară pe scena Teatrului Maghiar de Stat pe cei trei actori nou intrați în trupă: Eszter Román este distribuită în rolul Julietei, Tamás Kiss este Romeo, iar Zsolt Gedő este Benvolio.

Regizorul Botond Nagy revine la Cluj, de data aceasta cu varianta scenică a romanului ”Călătorul și clar de lună” scris de Antal Szerb, un important scriitor interbelic al literaturii maghiare. De asemenea, la finalul stagiunii Teatrul Maghiar de Stat va prezenta premiera unei inedite adaptări muzicale a romanului ”Ferma animalelor” de George Orwell, în regia lui Zoltán Puskás.

În luna octombrie spectacolul ”Nora” de Henrik Ibsen, regizat de Botond Nagy, pleacă în turneu în Serbia, la Kraguievac și Subotica. Spectacolul Nora a fost nominalizat la premiul UNITER, la două categorii: Premiul pentru cea mai bună regie și Premiul pentru cea mai bună scenografie pentru Carmencita Brojboiu și András Rancz.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu