Închide

Vești bune, scade rata infecției cu Covid 19, în Cluj-Napoca a scăzut cu un punct în două săptămâni. O comună din zona metropolitană raportează 12 cazuri la mie

SănătateTop News by Actual de Cluj - dec. 04, 2020 0 663

Incidența infecției cu coronavirus, numărul cazurilor infectate raportat la totalul populației, este azi în Cluj-Napoca de sub 7 cazuri la mia de locuitori, considerabil în scădere față de ultimele zile dar peste media județului, care la rândul său are a treia cea mai ridicată rată de infectare din țară.

Incidența cazurilor de infecție raportat la populație este astăzi în Cluj-Napoca de 6.,96 cazuri la mie, față de 8,39 la mie în 22 noiembrie.

În Dej incidența este de 4,97 cazuri la mie, în Gherla, oraș ce a ieșit din carantină în urmă cu două zile, aceasta este de 5,38 cazuri, iar în Turda – de 4,58. În Câmpia Turzii incidența este de 5,47, iar în Huedin – de 7,05. În cea mai mare comună din țară, Florești, incidența rămâne ridicată, peste șapte cazuri la mie, respectiv 7,26, la fel ca înApahida, unde e de 7,29 cazuri la mie.

Cea mai ridicată incidență este însă, de departe, în Feleacu, comună din zona metropolitană a orașului Cluj-Napoca, unde incidența este de peste cazuri la mie, mai exact 12,15 – adică mai mult decât dublul mediei județului, care astăzi este de 5,74 cazuri la mie. L-am întrebat pe prefectul Mircea Abrudean, care e și președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, care e explicația pentru această incidență ridicată. ”E lipit de Cluj, dar totuși populația e mică și atunci 53 cazuri înseamnă mult procentual”, spune el. Abrudean spune că în comună nu au fost înregistrate focare. Feleacu are o populație rezidentă de 4.100 de locuitori.

Spre comparație în 12 octombrie incidența, în această comună, era de 2,18 cazuri la mie, iar în 20 noiembrie – de 8,94.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu