Închide

Vești bune pentru un drum care ar urma să lege autostrada Transilvania de unul dintre cele mai circulate drumuri din Cluj și să scoată o parte din traficul greu din Cluj-Napoca, deocamdată etapa pe hârtii

AdministrațieTop News by Mihai Prodan - feb. 23, 2022 0 981

Vești bune pentru un drum care ar urma să lege autostrada Transilvania de unul dintre cele mai circulate drumuri din Cluj, DN1F, și care ar urma să degreveze zona de nord a orașului Cluj-Napoca de o parte din trafic: a fost publicat anunțul pentru achiziția de servicii de proiectare și asistență tehnică pentru modernizarea drumului județean 170B Topa Mică-Așchileu Mic, în lungime de opt kilometri.

Anunțul a fost publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice de către Consiliul Județean Cluj iar lucrările, o dată finalizate, ar urma să scoată o parte din traficul din zona de nord a orașului Cluj-Napoca pe autostradă. ”Practic, acest drum județean care face legătura între recent modernizatul DJ 109 – Drumul Bistriței și drumul național 1F, respectiv Autostrada Transilvania, reprezintă, în fapt, o mini-centură a municipiului Cluj-Napoca”, spune președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, într-un comunicat de presă. ”Dacă în spațiul public se discută de variante de ocolire prin partea de sud a orașului, zona de nord nu dispune în acest moment de o astfel de soluție. Fiind un coridor de mobilitate extrem de important, menționat în chiar Planul de Amenajare a Teritoriului Județului Cluj (PATJ) realizat împreună cu specialiștii Băncii Mondiale, ne dorim ca pentru execuția acestuia să reușim accesarea de fonduri europene prin POR 2021-2027”.

Este vorba deci, deocamdată, doar de o etapă pe hârtii a acestui proiect, prin care se urmărește identificarea variantei optime de îmbunătățire a infrastructurii rutiere în partea de nord a zonei metropolitane a reședinței de județ, prin descărcarea traficului greu și de tranzit de pe teritoriul municipiului Cluj-Napoca.

Totodată, deoarece acest drum ce urmează a fi modernizat de Consiliul Județean face legătura, prin intermediul drumului județean 109, cu DN 1C care străbate județul Maramureș, la finalul lucrărilor va fi asigurată o conectivitate mai bună a Clujului cu județele limitrofe din partea de nord și nord-vest a țării, după cum arată instituția.

Proiectarea e estimată să coste 720.000 de lei iar ofertele pot fi depuse până în 4 martie la ora 15.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism Berlin.