Închide

Vasile Dâncu, locomotiva PSD Cluj: „Un singur om din România își dorește să nu existe opoziție, să dispară social-democrația”

ActualitatePoliticaTop News by Actual de Cluj - nov. 12, 2020 0 780

Social democrații clujeni și-au lansat oficial candidații la alegerile parlamentare din 6 decembrie, avându-l locomotivă pe sociologul Vasile Dâncu, care deschide lista candidaților pentru Senat. La evenimentul de lansare, Dâncu a subliniat că-și concentrează politica pe descentralizare, apreciind, totodată, că Transilvania are nevoie de echilibru politic, pentru că nicio comunitate nu trebuie să fie condusă sub regimul unui singur partid, făcând referire și la atitudinea dictatorială a președintelui Klaus Iohannis „care și-ar dori să nu aibă nicio opoziție”, în toate intervențiile sale publice demonizând excesiv PSD-ul.

„Transilvania are nevoie de echilibru. Nu este normal să avem comunități întregi în care un singur partid să aibă monopol și în Consiliul Local și în Consiliul Județean. Asta își dorește un singur om din România, să nu existe opoziție, să dispară social democrația, să aibă totul al lui. Acest lucru nu este normal pentru români. Noi vom milita să împărțim construcția puterii în comunități. În prezent, România arată ca un stat slab, care nu are resurse (…)”, a transmis Vasile Dâncu.

Totodată, politicianul a precizat că își dorește ca PSD-ul să-și recâștige electoratul în Transilvania.

„Lansăm nu numai o listă de canidați şi un program, ci şi un vis al nostru, al social-democraţilor din Transilvania, visul de a renaşte relaţia noastră cu electoratul, de a reface relaţia noastră cu electoratul. (…) Aici, la Cluj, şi în alte locuri, din cauze care uneori n-au ţinut de organizaţia noastră, am pierdut o parte din simpatia electorală, din simpatia electoratului s-a rupt ceva în legătura noastră cu electoratul. Organizaţiile noastre au fost bulversate de multe ori de decizii absurde de la Bucureşti, de oameni paraşutaţi, trimişi aici să conducă fără să aibă legitimitate internă în organizaţiile noastre”, a transmis Dâncu.

Vasile Dâncu, care deține și funcția de președinte al Consiliului Național al PSD, se află pe prima poziţie pe lista candidaților social-democrați clujeni pentru Senat. El este urmat de Răzvan Ciortea şi de fostul consilier local Claudia Anastase. Lista pentru Camera Deputaților este deschisă de Patriciu Achimaş-Cadariu – directorul medical al Institutului Oncologic „Ion Chiricuţă” din Cluj-Napoca – urmat de Alexandru Cordoş, Ovidiu Săcară, Horea Chirteş și Cornel Itu.

Sursa Foto: (captura video)

Acest text are caracter de ADVERTORIAL

Nici un comentariu

Scrie un comentariu