Închide

Vasile Dâncu: Am votat pentru un oraș în care banii nu-i separă pe oameni și în care toate cartierele au egală îndreptățire la un trai decent

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - sept. 27, 2020 0 379

Recent desemnat în conducerea PSD la nivel central, în calitate de președinte al Consiliului Național al partidului, sociologul Vasile Dâncu a votat la Cluj Napoca, în secția de votare nr. 104.

La ieșirea din secția de votare, Dâncu a subliniat că a votat „pentru nevoia de a împărți puterea, într-un oraș cum e Clujul, capitala Transilvaniei”.

„Am votat și pentru nevoia de a împărți puterea, într-un oraș cum e Clujul. Am votat pentru un Cluj visat de cei care nu pot să meargă în weekend la Viena sau Salzburg. Un oraș incluziv, unde banii nu-i separa pe oameni și unde toate cartierele au egală îndreptățire la un trai decent”, a scris Dâncu și pe pagina de Facebook.

De asemenea, oficialul a acuzat „contracampania murdară” prestată tocmai de cel care a fost președinte interimar al PSD Cluj.

„Organizația social-democrată din orașul și județul nostru a fost îngropată, în ultimii ani, de decizii de la București și de oameni care și în această campanie au fost cei mai puternici opozanți ai noștri. N-am văzut niciodată o campanie în care foști președinti ai PSD să facă contrapropagandă, inclusiv cu telefoane murdare și alte lucruri împotriva candidaților noștri. Dar este bine când ai și opoziție internă pentru că  atunci ești mult mai atent și poți să te concentrezi, până la urmă, la reformarea partidului”, a spus Dâncu.

Acesta s-a referit la acțiunile din ultimele zile pe care le-a pus pe seama fostului președinte PSD Cluj, Liviu Alexa, patron de presă. Foarte multe persoane au reclamat faptul că au primit mesaje și telefoane  în care erau îndemnate să nu voteze PSD, mesaje în care candiații PSD Cluj erau denigrați.

Dâncu a mai spus că un oraș precum Cujul are nevoie de social-democrație și că semnalul pe care vrea să-l dea este că partidul vrea să se reformeze, să se schimbe.

„Este nevoie ca la decizii sa participe și societatea civilă si opozitia. Ceea ce până acum nu s-a intamplat la Cluj. Am votat de asemenea pentru a putea începe construcția unei social-democrații în Transilvania. Am propus pentru Cluj Napoca o variantă care înseamnă o viziune pentru ceea ce va fi orașul în viitor. Să sperăm că vom putea consolida ceea ce obținem astăzi, cu voturile de la alegerile generale, și atunci, încet, încet, să devenim o alternativă aici la Cluj și o alternativă pentru Transilvania

Vom lucra împreună cu alte organizații de stânga, cu ecologiști și alte forme de asociații civice, sindicate,  pentru a construi aici la Cluj o alternativă pentru modernizarea acestui oraș, pentru ca avem nevoie de un oraș incluziv, și asta face social-democrația. Să nu avem doar un centru frumos, doar niște mall-uri minunate, ci un oraș în care să dispară diferențele mari dintre un cartier sau altul. Un oraș în care Mănășturul nu trebuie să difere ca nivel de trai de celelalte zone. Sigur că sunt importante poate Metroul, o gondolă peste oraș, poate putem construi și alte lucruri de pe Cetățuie, care să se vadă de pe lună, dar în primul rând e important ca viața cetățenilor din Cluj Napoca să fie peste tot la un nivel care să le permită să se simtă în Europa.

Respect mulțumirea cetățenilor pentru ceea ce se întâmplă în Cluj, noi nu am defăimat niciodată pe cei care au condus orașul atunci când au făcut-o bine, dar vrem mai bine pentru Cluj. Vrem să îi ajutăm pe clujeni să viseze la viitor, pentru că în acest moment avem un blocaj într-o mulțumire cum că avem un oraș frumos și lumea e încântată când vine aici. Noi vom monitoriza și în viitor, indiferent de rezultatul pe care îl facem acum, activitatea primăriei, a CJ, vom măsura peste 100 de indicatori privind calitatea vieții din acest oraș, ca să-i ajutăm pe oameni să înțeleagă că atunci când trăiești într-un oraș care funcționează, câteodată uiți că ar putea ca acest lucru să meargă și mai departe și mai bine. Vrem o viziune pentru viitor în ceea ce privește dezvoltarea Clujului, o circulație inteligentă, un smart city; avem atâția informaticieni și orașul nostru e depășit de alte orașe care au reușit să rezolve mult mai bine această ideea de tehnologie a viitorului”, a transmis Dâncu.

"Vrem să îi ajutăm pe clujeni să viseze la viitor." Profesor Vasile Dâncu, președintele Consiliului National PSD

Publicată de PSD-Cluj pe Duminică, 27 septembrie 2020

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.